Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kevesebb hálapénzt kapnak az orvosok - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. A Népszabadság szerint kevesebb hálapénzt adnak az orvosoknak a betegek hozzátartozói.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása miatt indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég a Magyar Fejlesztési Bank egyik korábbi hitelkihelyezése miatt. A feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tette, mert vizsgálata szerint több mint 9,7 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozhattak az államnak azok az MFB-hitelek, amelyeket a szolnoki papírgyár építésére és működtetésére adtak az MSZP-kormányok idején.

A Magyar Nemzet Tarlós Istvánnal közöl interjút. Ebből kiderül, a legfontosabb kérdésekben egyetértés alakult ki a főváros vezetése és a taxisok között. Az autók korábban tervezett 60 kilowatt teljesítménykorlátját várhatóan 58-ra csökkentik, és a rendelet 2014. június végén léphet hatályba. Az egységesítés, vagyis a rögzített hatósági ár, a sárga-fekete autószín, a kötelező klíma, a bankkártya-elfogadás és a dohányzási tilalom marad.

A Népszabadság cikke szerint kevesebb hálapénzt kapnak az orvosok, mint korábban. Az onkológusok vagy az egyéb, életet veszélyeztető betegségek gyógyítói nem nagyon érzik a válságot, és kalkulálható maradt a jövedelem az olyan szakmákban is, ahol az orvos dönti el, kit operál és kit nem. A beosztott orvosoknak és az ápolónőknek már nem nagyon jut az extra juttatásból.

A Népszabadság másik írása szerint a szülői akarat ellenére örökbe adhatja gyerekét a teherbe esett kiskorú. A tanácsadásra kijelölt védőnő sokszor a traumát fokozza, a civilek pedig pressziót látnak abban, hogy az abortuszhoz továbbra is kell engedély.

Napi Gazdaság cikke szerint a most kezdődő nyári menetrenddel több légitársaság is visszatérhet Ferihegyre, a légikikötő vezetői többek között egy iráni magáncéggel is tárgyalnak. A társaságok heti több járatot üzemeltetnek áprilistól például Koppenhága, Oslo, Berlin, Athén, Szentpétervár és Teherán célállomással.

A Portfolio.hu azt írja, a tengeren túli befektetők úgy tűnik túltették magukat a ciprusi eseményeken, a vezető amerikai tőzsdéken kedden is emelkedtek a részvényárfolyamok. A technológia szektor volt a legerősebb, de jól teljesítettek az egészségügyi szektor papírjai is.

A Pénzcentrum.hu cikkében azt elemzi, jelenleg az albérlet vagy a lakásvásárlás jobb döntés-e. Általánosságban elmondható, hogy akkor érdemes albérletet választani saját lakás vásárlása helyett, ha a bérleti díjak alacsonyak, a lakáshitelek túl drágák vagy épp az ingatlanok vannak túlértékelve. De jelenleg a lakásárak a mélypontjukon vannak, a kamattámogatott hiteleknek köszönhetően olcsón juthatunk kölcsönhöz, amit akár szocpollal is kiegészíthetünk és az albérletek egyáltalán nem lettek olcsóbbak, mint 4-5 éve.