Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenkinek fontos lehet a természettudományos gondolkodásmód

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az eredményes és versenyképes természettudományi képzés kulcsa a tanárképzésben rejlik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szemerédi Endre. Az Abel-díjas matematikus szerint nagyobb motiváció kellene ahhoz, hogy többen tanítsanak természettudományi tantárgyat.

A természettudományos oktatás fontos az ország számára, hiszen égető szükség van mérnökökre, orvosokra, tanárokra, matematikusokra és informatikusokra - mondta Szemerédi Endre.

Az Abel-díjas matematikus az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: az értékek a humántárgyak felé tolódtak, pedig az átlagember számára is fontos az a gondolkodásmód, amit a természettudományos ismeretek adnak

Szemerédi Endre hangsúlyozta: Magyarországon jobb a matematika oktatása, mint Amerikában. Még nem maradtunk le, de kezdünk visszaesni - tette hozzá.

A matematikus szerint sok jó mérnököt és orvost képeznek az itthoni egyetemek, ezt mutatja, hogy sok külföldi diák érkezik ide tanulni.

Szemerédi Endre azt mondta, a természettudományos képzésben minden attól függ, hogy tudunk-e elegendő tanárt biztosítani. Motivációként premizálni kellene azt, aki a tanári pályára jelentkezni, hiszen jelenleg anyagi és erkölcsi megbecsültségről sem beszélhetünk - fejtette ki.

Hanganyag: Hlavay Richárd