Ezért kaptak kevesebb fizetést egyes pedagógusok - lapszemle

Infostart
2013. február 5. 07:43
Több napilap arról ír, hogy néhány pedagógus kevesebb fizetést kapott az államosítás után. Áthárítanák a fogyasztókra az idén rájuk kivetett vezetékadót és a megemelt Robin Hood-adót a szolgáltatók - írta a Népszabadság.

Több napilap arról ír, hogy néhány pedagógus kevesebb fizetést kapott az államosítás után. A Magyar Nemzet szerint bizonyos önkormányzati pótlékoktól és támogatásoktól estek el a tanárok. A lap a Települési Önkormányzatok Szövetségének elnökétől úgy tudja: az önkormányzatoknak - hiába maradtak működtetők - már nincs lehetőségük arra, hogy különböző önként vállalt pluszjuttatásokat adjanak az oktatóknak.

Áthárítanák a fogyasztókra az idén rájuk kivetett vezetékadót és a megemelt Robin Hood-adót a szolgáltatók - írta a Népszabadság. A napilap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint az áram- és gázszolgáltatók bíróságon támadták meg a Magyar Energia Hivatal (MEH) decemberi tarifadöntését. Mint írták, érvelésük szerint a MEH által kihozott számadatok nem tükrözik a cégek valós költségeit: a hivatal jelentősen visszametszette az alkalmazható tarifákat, lehetővé téve a kormányzat által megfogalmazott rezsicsökkentési célt.

Az Alkotmánybíróság decemberi döntése alapján - a büntetések eltörléséért - az ügyészségnek több száz olyan hajléktalan ügyében kellett intézkednie, akiket korábban a közterület életvitelszerű használata miatt megbírságoltak a hatóságok - írta a Magyar Nemzet. A napilap értesülése szerint a Fővárosi Főügyészség a kerületi bíróságokon 17 perújítást kezdeményezett, a kormányhivatalt 576 bírságoló határozat hatályon kívül helyezésére hívta fel, a rendőrségnek és a közterület-felügyeletnek több mint 760 ügyben jelezte, szükség lehet a helyszíni bírságok felülvizsgálatára.

Magyar férfit keres a Scotland Yard - írja az Index. A Daily Mail közzétette az Egyesült Királyság 16 legkeresettebb európai bűnözőjét, hátha valaki felismeri őket, és tud segíteni. Az országban szökésben lévő személyeket olyan súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják, mint az emberrablás, a nemi erőszak vagy a gyilkosság.

Vádemeléssel folytatódhat a Magyar Posta székházügye: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Népszabadság értesülése szerint kedden adja át az ügyészségnek az első egyeztetésre a postás-ingatlanok eladását, illetve a Dunavirág utcai irodaház bérleti szerződésének keletkezési körülményeit vizsgáló nyomozás eredményeit - írta a lap. A Népszabadság szerint ha a különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja valóban megérett a bíróság elé kerülésre, a vádlottak padjára ültethetik a posta és az akkori privatizációs szervezet, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. három-három korábbi vezetőjét.

Meghatározott menetrend szerint a hónap végéig bezár a Magyar Alumínium Zrt-hez tartozó halimbai bauxitbánya - olvasható az Indexen. A hírportál a -Vas Népe Online-ra hivatkozva azt írja: az elbocsátás hétfőn megkezdődött. A hírt már régóta rebesgetik, de most biztossá vált. A hidrátgyártás során technológiailag feldolgozható bauxit mennyisége olyan radikálisan lecsökkent, hogy a bánya gazdaságos működtetésére nincs esély, ezért kényszerült a vállalat erre a lépésre.

Május 31-ig fel lehet használni a szépkártyára 2011-ben feltöltött összeget - írja a Napi Gazdaság. Ha ezután is marad pénz a kártyán, a szolgáltató azt köteles lesz visszautalni a munkáltatónak. További részletek az üzleti reggeliben és a napilapban.

A Portfolio azt írja: az E-Star tegnapi csődtárgyalásán a hitelezők nem hagyták jóvá a cég egyezségi javaslatát és a 120 napos fizetési haladékról szóló kérését sem. A gazdasági portál szerint a tárgyalás végkimenetele nem volt meglepő.

Egyre elterjedtebb az online szerződéskötés a pénzügyi termékeknél - írja a Pénzcemtrum. Már bankszámlát is nyithatunk online, ami megkönnyíti a bankváltást, de a biztosítások esetén akár több ezer forintot is spórolhatunk így évente. A Pénzcentrum.hu most mutatja, mire kell figyelni a kifejezetten e-termékek választása esetén és miért éri meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást