Ijesztő eredményeket hozott a ruhaboltok vizsgálata - lapszemle

InfoRádió / MTI
2013. január 29. 07:50
A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra.

A Pénzcentrum.hu írásából kiderül, hogy, veszélyes anyagokat találtak magyarországi neves ruhaboltok kínálatában. Az ijesztő eredmények a Greenpeace International vizsgálata után kerültek nyilvánosságra. A szervezet vezető divatcégek, így pl. az Armani, Zara, Calvin Klein, Mango, Marks and Spencer forgalmazott ruháit vizsgálta a világ 27 országában és 20 divatmárka ruháiban mutattak ki rákkeltő, vagy hormonzavart okozó anyagokat.

Az Index azt írja: a gyászoló hozzátartozók pénzére is vigyázni próbálna az a halottakkal kapcsolatos készülő jogszabálycsomag. A lap úgy tudja: felvetődött, hogy spórolni lehetne az elhunytak öltöztetésén, ha a rokonok maguk végeznék el ezt a feladatot. Egy boncmester szerint a lehetőség most is adott, de szinte senki sem él vele, és aki mégis megpróbálja, jó eséllyel feladja.

A Magyar Nemzet szerint bár Szaúd-Arábia mérhetetlenül nagy olajjövedelmeinek köszönhetően dúskál a pénzben, Rijád nem akarja gazdagságát eltékozolni értelmetlen befektetésekre. Magyarország igencsak látványos keleti nyitása azonban azt elérte, hogy a szaúdi üzletemberek lassan felfedezik hazánkat. Ennek részleteiről a Magyar Nemzetben olvashatnak.

A Népszabadság úgy tudja: az ombudsman és az esélyegyenlőségi hivatal közbenjárását kéri az egészségügyben dolgozók kényszernyugdíjazása miatt a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa. A szervezet elnöke szerint a kötelező nyugdíjazásról szóló törvény alkotmányosan aggályos lehet.

A Pénzcentrum.hu teljesebbé tette bankszámla-körképét. Frissített összeállításukból kiderül, hogy a januártól bevezetett tranzakciós adó miatt a pénzintézetek hogyan változtattak ismét a díjaikon. Érdemes tájékozódni, mert februártól több helyütt drágább lesz a készpénzfelvétel és a számlacsomagok díjai is emelkedtek.

A Napi Gazdaságból megtudhatják: tavaly rekordösszeget, több mint 1200 milliárd forintot költött az állam a korábban felvett hiteleinek finanszírozására. Ez az összeg százmilliárd forinttal magasabb az előző évi kiadásoknál, és idén is várhatóan emelkedik majd.