eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Traffipaxokkal erősít a rendőrség - lapszemle

A Népszabadság szerint a rendőrség 12 milliárd forintot költene traffipaxokra, míg a Magyar Nemzet egy ELTE-s diák keresetleveléről ír.

A Népszabadság arról ír, hogy 12 milliárd forintot költene a rendőrség traffipaxokra a következő két évben. A lap szerint a gyorshajtók ellen egyes útszakaszokon a ma még csak forgalom-ellenőrzési és -felügyeleti célokra használt kamerákat is bevetik, hogy az autók átlagsebességéből állapítsák meg az esetleges gyorshajtást. A statisztikai adatok szerint tovább javult ugyan Magyarországon a közlekedésbiztonság, de a rendőrség újabb átfogó intézkedéssorozatra készül.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: hiányosságok és pontatlanságok miatt elutasította a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak az ELTE-s diáknak a keresetlevelét, aki azt próbálta kideríteni: ki részesült a hallgatói önkormányzat havi csaknem 800 ezer forintos jutalomkeretéből. A tanuló azért indított pert az egyetem ellen, mert az intézmény vezetősége nem reagált érdemben a közérdekű adatigénylésére. Az ELTE főtitkára a lapnak azt mondta: minden olyan adatot továbbítottak tanulójuknak, amelyek a személyes adatok sérelme nélkül kiadhatóak voltak.

Az Index arról készített összeállítást: miért gyűlöli a tőzsde az Apple-t. Az Apple nyilvánossá tette a tavalyi utolsó negyedéves pénzügyi eredményeit: az 54 milliárd dolláros bevétel és a 13,1 milliárdos profit egyaránt rekord a cég történetében. De nem csak abban: a Wikipedia listája szerint ekkora nyereséget még soha egyetlen, szórakoztató elektronikában vagy számítástechnikában utazó cég sem produkált a történelemben, úgy általában, az összes iparágat tekintve pedig csak az olajipar legnagyobbjai tudták ezt felülmúlni. Az Apple-részvények árfolyama mégis nagyot zuhant.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy egy év alatt megduplázódott a közintézmények tartozása. Igaz ez még akkor is, ha hozzátesszük, hogy decemberben a költségvetési konszolidációnak köszönhetően 7,5 milliárd forinttal csökkent a költségvetési intézmények tartozása. A 66,6 milliárd forintos tartozásból 10,2 milliárd forinttal az államnak tartoznak a közintézmények.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: jelentős, az elmúlt évek átlagában 20 százalék körüli eltérés mutatkozott Magyarországon az eladott ingatlanok bejelentett ára, illetve a valódi értékük között azokban az esetekben, amikor adóhatósági érték-megállapításra került sor. Márpedig az eladónak és a vevőnek is komoly hátránya származhat abból, ha rosszul mérik fel az adásvételben érintett ingatlan értékét.

A Portfolio.hu arról ír, hogy 2012 utolsó negyedévében 1970 óta nem látott szintre emelkedett a munkanélküliség Spanyolországban. A negyedik negyedévben 26 százalék volt a munkanélküliség átlagosan, miközben az év utolsó hónapjaiban már inkább a 27 százalékot közelítette. Közel hatmillióan vannak munka nélkül, egy év alatt majdnem hétszázezren lettek munkanélküliek. És ez még nem a gödör alja.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×