eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Hófúvás miatt másodfokú riasztást adtak ki

Hófúvás miatt több dunántúli térségre narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki péntek délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megye több térségében továbbra is számítani kell hófúvásra, a szél magas hótorlaszokat emelhet. Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben, ott gyenge hófúvás várható.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a tovább erősödő, majd éjszakától nyugaton és északkeleten néhol viharossá fokozódó szél hófúvást okozhat. Vas és Zala megyében, valamint Veszprém megye nyugati felén pedig magasabb hótorlaszokat is emelhet a szél. Hóátfúvás legkevésbé Pest és Nógrád megyében, valamint Bács-Kiskun megye északi felén valószínű.

Pénteken többfelé várható hószállingózás, havazás, leginkább a Győr-Székesfehérvár-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonaltól délre. Az ország túlnyomó részén péntek éjfélig várhatóan nem hull 2-4 centiméternyinél több friss hó. A délnyugati határvidéken lehet ennél több csapadék, ott 10-15 centiméteres friss hóréteg sem zárható ki - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×