eur:
394.93
usd:
371.7
bux:
66310.02
2024. április 16. kedd Csongor

Új közbeszerzést ír ki a Volánbusz agglomerációs buszok vásárlására

Új közbeszerzési eljárást ír ki a Volánbusz Zrt. a budapesti agglomerációt május 1-jétől kiszolgáló buszok vásárlására - közölte a Volánbusz csütörtökön az MTI megkeresésére.

Az Omnibusz szakmai blog arról írt, hogy a Volánbusz visszavonta korábbi közbeszerzési eljárását. A cég azután döntött új buszok beszerzéséről, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízta őt a korábban a Budapesti Közlekedési Központ által üzemeltetett agglomerációs járatok átvételével.

A Volánbusz tájékoztatása szerint a tender visszavonása, majd újbóli kiírása mögött az áll, hogy szakmai és döntéshozó szervezetek több észrevételt is tettek, ezért a műszaki paramétereket pontosítják, és napokon belül kiírják a pályázatot.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI megkeresésére közölte: továbbra is az a cél, hogy május elsejétől a Volánbusz üzemeltesse ezen vonalak jelentős részét. Hozzátették: az átadás-átvételről a Budapesti Közlekedési Központ, a BKV, a Volánbusz és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő között jelenleg is folynak a tárgyalások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×