Inforádió

Meghallgatom Élő adás

További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban az olvasható, hogy a kábítószerfüggőkkel foglalkozó szervezetek szerint továbbra sem oldódott meg a tűhiány.

További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelek zsebébe, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés. Ez azonban egyelőre akadozik. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ugyanis közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a volt magán-nyugdíjpénztári ügyfelek, s az államnak átadott vagyonkezelés érdekében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a kábítószerfüggőkkel foglalkozó szervezetek szerint továbbra sem oldódott meg a tűhiány, holott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban azt közölte, hogy megnyugtatóan rendezték a problémát. Balog Zoltán miniszter megígérte, hogy a hat legnagyobb tűforgalmat lebonyolító szervezet összesen hatmillió forint támogatást kap.

Heti 930 milliárdot keres az Apple - adja hírül az Index, de aztán úgy folytatja, hogy a cég mégis csalódást okozott az utolsó negyedévi jelentésével. Az elemzőket ugyanis hidegen hagyta a gigászi profit. Inkább azt nézték, hogy a társaság eredménye alulmúlta a várakozásokat.

Több mélyütést kapott a 2013-as költségvetés az elmúlt napokban, így a kormány az uniós túlzottdeficit-eljárás és a 2014-es választások kettős szorításában találhatja magát - olvasható a Napi Gazdaságban. A lap emlékeztet arra, hogy tavaly kilenc alkalommal írták át az éves költségvetést, az idei büdzsé toldozgatása pedig már most megkezdődhet.

Egy londoni elemző szerint a magyar gazdaságpolitika kilenc területét befolyásolja az, hogy Orbán Viktor kiket kér fel a Magyar Nemzeti Bank vezetésére. A portfolio.hu által ismertetett tanulmány szerzője arra számít, a miniszterelnök elkerüli a legrosszabb forgatókönyvet, és nem politikust állít a jegybank élére.

A penzcentrum.hu szerint a 10 százalékos rezsiköltség-csökkentés csak átmeneti intézkedés lehet, mert a rendszer hosszú távon fenntarthatatlan. A portál úgy véli: inkább azt kellene lehetővé tenni, hogy a fogyasztók a közműszámláikon keresztül hitelt tudjanak felvenni az energiatakarékossági beruházásokra.