eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez - lapszemle

További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelekhez, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban az olvasható, hogy a kábítószerfüggőkkel foglalkozó szervezetek szerint továbbra sem oldódott meg a tűhiány.

További ötmilliárd forint kerülhet vissza a magán-nyugdíjpénztári ügyfelek zsebébe, ha eredményes lesz az ellenőrzési és pénzügyi szervek közötti együttműködés. Ez azonban egyelőre akadozik. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ugyanis közérdekű igényérvényesítési kereset elindítását kérte a volt magán-nyugdíjpénztári ügyfelek, s az államnak átadott vagyonkezelés érdekében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a kábítószerfüggőkkel foglalkozó szervezetek szerint továbbra sem oldódott meg a tűhiány, holott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban azt közölte, hogy megnyugtatóan rendezték a problémát. Balog Zoltán miniszter megígérte, hogy a hat legnagyobb tűforgalmat lebonyolító szervezet összesen hatmillió forint támogatást kap.

Heti 930 milliárdot keres az Apple - adja hírül az Index, de aztán úgy folytatja, hogy a cég mégis csalódást okozott az utolsó negyedévi jelentésével. Az elemzőket ugyanis hidegen hagyta a gigászi profit. Inkább azt nézték, hogy a társaság eredménye alulmúlta a várakozásokat.

Több mélyütést kapott a 2013-as költségvetés az elmúlt napokban, így a kormány az uniós túlzottdeficit-eljárás és a 2014-es választások kettős szorításában találhatja magát - olvasható a Napi Gazdaságban. A lap emlékeztet arra, hogy tavaly kilenc alkalommal írták át az éves költségvetést, az idei büdzsé toldozgatása pedig már most megkezdődhet.

Egy londoni elemző szerint a magyar gazdaságpolitika kilenc területét befolyásolja az, hogy Orbán Viktor kiket kér fel a Magyar Nemzeti Bank vezetésére. A portfolio.hu által ismertetett tanulmány szerzője arra számít, a miniszterelnök elkerüli a legrosszabb forgatókönyvet, és nem politikust állít a jegybank élére.

A penzcentrum.hu szerint a 10 százalékos rezsiköltség-csökkentés csak átmeneti intézkedés lehet, mert a rendszer hosszú távon fenntarthatatlan. A portál úgy véli: inkább azt kellene lehetővé tenni, hogy a fogyasztók a közműszámláikon keresztül hitelt tudjanak felvenni az energiatakarékossági beruházásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×