Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így értékelik a zuglóiak polgármesterüket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyilvánosságra hozta a zuglói önkormányzat a kerületben készített közvélemény-kutatás eredményét az önkormányzat lapjában. A zuglóiak 62 százaléka pozitívan szemléli a Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) vezetéséhez kötődő két évet.

A felméréssel összefüggésben korábban azért volt vita, mert Várnai László, az LMP helyi képviselője szerint kérése ellenére nem kapta meg a dokumentumot. Az ellenzéki párt jelezte: polgári peres úton kéri ki a felmérést. A XIV. kerületi önkormányzat ugyanakkor válaszában ismertette: korábban több fórumon is tájékoztatták az LMP-t, hogy a 2012 őszén elkészült közvélemény-kutatást január 24-én mindenki számára nyilvánossá teszik.

A Zuglói Lapok csütörtöki számában közölte a Kutatópont Intézet ezer fős mintán végzett közvélemény-kutatásának eredményét. Eszerint a zuglóiak 62 százaléka pozitívan szemléli a Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) vezetéséhez kötődő két évet, tízes skálán átlagosan 6,3 pontra értékelték a polgármester munkáját, a képviselő-testületét pedig 6,1 pontra.

A lap ismertetése szerint a kerületvezető ismertsége 84 százalékos.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a többség javulást lát a közterületek és az utak, járdák állapotában, az egészségügyi és sportlétesítmények helyzetében. A korrupciót és a munkahelyek számát illetően megoszlottak a vélemények, a legfontosabb tennivalók között pedig a közétkeztetés átalakítása szerepelt kiemelt helyen.

A lapnak Papcsák Ferenc úgy értékelt: az emberek többsége 2010-ben nagyon várta a változást, így jobban odafigyeltek az azóta eltelt időszakban. Álláspontja szerint a felmérésből kiderül, hogy a képviselő-testület és az ő munkáját alapvetően pozitívan ítélik meg a zuglóiak.