eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Milliárdos károkozások a MÁV-nál - lapszemle

Kiléptek a nőszervezetek a családon belüli erőszak elleni törvényjavaslaton dolgozó munkacsoportból - írja a Népszabadság. Milliárdos károkozások a MÁV-nál - olvasható a Magyar Nemzetben.

Kiléptek a nőket képviselő civil szervezetek a családon belüli erőszak elleni törvényjavaslaton dolgozó civil munkacsoportból - írja Népszabadságban. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, a Patent Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Mona Alapítvány azért döntöttek így, mert úgy érzik, hogy a munka során szakmai szempontjaikat nem tudták érvényre juttatni. Wirth Judit, a Nane munkatársa elmondta: szerintük a kormánynak a civil munkacsoport nevében küldött dokumentumokban egyre kevésbé kapott szerepet, hogy a jogalkotás elsődleges célja a bántalmazott nők és gyerekek védelme.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint több mint kétmilliárd forintos vagyoni kárt okoztak a MÁV-nak azok a rossz ingatlanhasznosítási döntések, amelyeket a vasúttársaság kormányváltás előtti vezetői hoztak. A vizsgálat szerint bűncselekmény gyanúját vetik fel a MÁV előző kormányok idején végrehajtott ingatlanügyletei, emiatt a Kehi a napokban a Legfőbb Ügyészségen tett büntetőfeljelentést ismeretlen elkövető ellen hűtlen kezelés gyanújával.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy hamarosan lezárul annak a négy halálos áldozatot követelő balesetnek a vizsgálata, amit Eva Varholíková-Rezesová okozott az M3-as autópályán még tavaly augusztusban, és a nő ellen a jövő hónapban emelhetnek vádat. Szlovák sajtóértesülések szerint egy dokumentumnak kell még befutnia, egy szakértői jelentésnek arról, mikor fogyasztott alkoholt a tragédiát okozó nő. Reze¹ová ugyanis azt állítja, hogy a vodkából, amit az autójában találtak, csak a baleset után ivott.

Az Index arról ír, hogy február elejére akarja megoldani a Fidesz azt a problémát, hogy a regisztráció eltörlésével hogyan szavazzanak a külföldön dolgozó magyarok. A külföldi munkavállalókról nyilvántartás nincs, így a nagykövetségek előtt a szavazás napján hatalmas sorok is kialakulhatnak. Ezután foglalkozik majd a kormánypárt azzal, milyen kampányt folytassanak a határon túl, elsőként a kettős állampolgárok számának növelésére koncentrálnak.

Már csak nagyjából egy hét van a határidőig, de eddig a cégek döntő többsége a kilátásba helyezett sok százezres büntetés ellenére sem egészítette ki a társasági szerződését - írja a Magyar Nemzet. Kenesei Judit, a Fővárosi Cégbíróság vezetője elmondta, hogy Budapesten nagyjából negyedmillió cég működik, eddig csak az érintetteknek a 27 százaléka tett eleget adatközlési kötelezettségének. Úgy tudja, hogy az ország más területein is hasonlóan alakulnak a folyamatok.

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy a 2013-ra vonatkozó előrejelzések szerint Párizs, Szentpétervár és Moszkva jegyzi majd Európa legjobban teljesítő hotelpiacait - állapítja meg egy közelmúltban kiadott, 19 ország hotelpiacát vizsgáló tanulmány. Míg 2012-ben a szektor viszonylag ellenálló maradt, 2013-ban a piaci szereplőknek komolyabb kihívásokkal és még élesebb versennyel kell szembenéznie. 2012-ben a hazai hotelpiac is folyamatos növekedést produkált.

A Pénzcentrum arról közöl cikket, hogy havi 25 ezer forintot is lehet bukni egyetlen szó miatt. Angyal József okleveles adószakértő szerint csak a főállásúak lehetnek a kisadózók a hatályos jogszabályszöveg szerint, második nekifutásra sem sikerült ugyanis az Országgyűlésnek jól megfogalmaznia a vonatkozó rendelkezést. Az adószakértő felvetésére eddig sem az adóhatóság, sem a Nemzetgazdasági Minisztérium nem reagált hivatalosan. Az adóhatóság tévesen idézi a jogszabályi rendelkezést a kata adóalanyiság bejelentésére is szolgáló nyomtatvány kitöltési útmutatójában, amellyel azt a látszatot kelti, mintha az eredeti jogalkotói szándéknak megfelelő lenne a törvény.

Az okostelefonos platformok biztonsági kockázatainak elhárítása a legfontosabb akadálya a mobilfizetések széles körű elterjedésének a bostoni Fed tanulmánya szerint - írja a Portfolio. Emellett a felhasználók oktatása valamint az érintett pénzügyi intézmények, telekommunikációs cégek, technológiai vállalatok, szabályozók, kereskedők és kártyatársaságok együttműködése is fontos tényező ebben.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy a nagy internetes cégek közül elsőként a Google hozta nyilvánosságra a 2012 utolsó negyedévéről szóló pénzügyi jelentését. A cég negyedéves forgalma 14,4 milliárd dollár volt, ebből 2,89 milliárd maradt nettó nyereségként a kasszában. A bevétel a 2011-es karácsonyi eredményekhez képest komoly, 36 százalékos emelkedést mutat, a profit azonban alig nőtt 190 millió dollárral. Ennek oka leginkább a csillagászati összegért felvásárolt Motorola teljesítménye, ami másfél milliárdot tett hozzá a bevételi oldalhoz, de önmagában veszteségesen működött, 353 millió dolláros mínusszal terhelve a cég mérlegét. Ha enélkül nézzük a Google fő profiljának számító online üzletet, a forgalom és a profit növekedése is igen meredek görbét mutat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×