eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ezúttal nem okozott gondot a havazás a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szerdára virradó éjszaka teljes célgépflottájával a budapesti utak síkosságmentesítését végezte, a főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés elindult - közölte a társaság szerda reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint Budapesten kedd délután óta változó intenzítással és területi eloszlásban havazik. Jelenleg a külső kerületekben és a budai hegyvidéken esik erősebben. Hozzátetszik, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint várhatóan délelőtt 10 óra körül megszűnik a csapadék.

Az FKF az éjszakai műszakban továbbra is a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes télicélgép-flottájával végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Néhány szóró járművük eljutott mellékutcákba is, hajnalban azonban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson.

Az FKF az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik. A 2100 kilométer hosszúság mellékútvonal-hálózat megtisztítását csak a kiemelt főutak rendbetétele után kezdik meg.

Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×