Ezúttal nem okozott gondot a havazás a fővárosban

InfoRádió / MTI
2013. január 23. 05:59
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szerdára virradó éjszaka teljes célgépflottájával a budapesti utak síkosságmentesítését végezte, a főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés elindult - közölte a társaság szerda reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint Budapesten kedd délután óta változó intenzítással és területi eloszlásban havazik. Jelenleg a külső kerületekben és a budai hegyvidéken esik erősebben. Hozzátetszik, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint várhatóan délelőtt 10 óra körül megszűnik a csapadék.

Az FKF az éjszakai műszakban továbbra is a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes télicélgép-flottájával végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Néhány szóró járművük eljutott mellékutcákba is, hajnalban azonban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson.

Az FKF az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik. A 2100 kilométer hosszúság mellékútvonal-hálózat megtisztítását csak a kiemelt főutak rendbetétele után kezdik meg.

Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.