eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A nyugalmazott tábornok újabb pere májusban kezdődhet - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen. A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hűtlen kezelés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen. A napilap bírósági forrásokra hivatkozva közli, hogy a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő, kémbotrány néven ismert eljárásban már bíróság előtt álló nyugalmazott tábornok újabb pere májusban kezdődhet.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme, a munka hetek óta szünetelt, a korábban több mint száz embert foglalkoztató 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak. A cikk szerint az önkormányzat a kormány segítségét kéri a cég megmentéséhez.

Amerika a doppingolók paradicsoma - írja az Index. A hírportál szerint úgy tűnhet, hogy az amerikai profiligák szinte mentesek a doppingtól, évtizedek alatt alig pár játékos bukott meg. A kép azonban árnyaltabb, a ligák doppingpolitikája álságos, ha nem is bátorít rá, de szemet huny a doppingolás fölött, a büntetések többnyire nevetségesek.

A Népszabadság arról ír, hogy sok alapvető kérdés még nem tisztázott a pénztárgép-hálózatosítás körül. Az eddigi és a várható további csúszás miatt a nemzetgazdasági tárca lemondhat annak a korábban 96 milliárd forintra becsült bevételnek a nagy részéről, amelyet a pénztárgépek adóhatósági bekötéséből remélt. A lap szerint a döntéshozók továbbra sem erőltetik, hogy a szolgáltatók egy széles körére - taxisokra, fodrászokra, kozmetikusokra - is vonatkozzon a pénztárgéptartás kötelezettsége.

A nyugati nagy cégek érdekeit szolgálja az unió, amikor a multik által gyártott technológiát helyezi előtérbe a magyarországi beruházásoknál - fogalmazott a Magyar Nemzetnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint ezzel a közösségi támogatások ugyan névleg hazánkba érkeznének, de a haszon jelentős részét a nagy nyugat-európai vállalkozások kivinnék az országból.

Lefoglalja a köztereket a kormány március tizenötödikére - írja az Index. Összesen 12 nagy közterületre adott be kérelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, amelyet rendezvényterületnek használna a kormány március 12. és 19. között. A területek nagyságát egyenként 1000 négyzetméterben jelölték meg. A főpolgármesteri hivatal támogatja a kérelmeket.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy vajon ki fizeti meg az útdíj-kudarcot. Elméletileg a teherautók számára érvényes e-matrica díjának megemelésével lehetne a leggyorsabban orvosolni az e-útdíj problémát, erre azonban az uniós szabályok miatt nincs mód, így valami más és gyors megoldást kellene bevetni. Például további főutakra is kiterjeszthetnék a díjszedést.

A portfolio azt írja: laikus szemlélőnek úgy tűnhet, hogy Magyarországon az uniós források elosztásában csak a csúszás és a pályázati intézményrendszer újabb és újabb átszervezése a biztos. A sokáig érinthetetlennek tűnő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség háttérbe szorításának nemrégiben kiszivárgott, majd végül kormányzati tisztviselők által is megerősített szándéka is ezt a képet erősítheti.

A pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy sok vállalkozásnak jelent komoly költséget, hogy legkésőbb február elsejéig kell a cégjegyzékben szereplő adataikat kiegészíteniük vagy módosítaniuk azoknak a cégeknek, amelyek a tavaly márciusi törvénymódosítás óta ezt nem tették meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×