Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendőrkézen a maffiavezér

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Letartóztatta az olasz rendőrség hétfőn Carmine Schiavonét, a nápolyi maffia, a camorra vezérének fiát, aki börtönben levő apja helyett vezeti a bűnszervezetet.

Carmine Schiavone a Nápoly közeli Aversa egyik sörözőjében tartott megbeszélést a helyi klánok vezetőivel, amikor a rendőrség hajnalban rajtuk ütött.

A férfi a hátsó kijáraton elmenekült és Aversa sikátoros utcáin egy órán keresztül üldözték, amíg sikerült elkapni. "Ügyesek voltatok" - gratulált Schiavone az őt letartóztató rendőröknek.

Fegyvert nem, csak nyolcezer euró készpénzt találtak a 29 éves, büntetlen előéletű Schiavonénál, akit a hatóságok a legerősebb klán, a Casalesi "helytartójának" tekintenek.

Carmine apja, a Sandokan néven ismert, 60 éves camorravezér, Francesco Schiavone nevében irányította a Nápolyt és egész Campania tartományt uraló bűnszervezetet.

Sandokant 1998-ban a camorra fellegvárának tartott Casal di Principében, az itt épített bunkervillájában tartóztatták le és életfogytiglanra ítélték.

A camorravezér azonban börtöncellájából családján keresztül tovább vezette a nápolyi szervezett bűnözést. Miután Schiavone felesége és három másik fia is rács mögé került, Carmine vette át a bűnszervezet irányítását. Mostani letartóztatására egy kereskedő feljelentése miatt került sor, aki azzal vádolta Carminét, hogy 10 ezer eurós védelmi pénzt követelt tőle.

A Sandokan nevet Francesco Schiavone azért választotta magának, mert szerinte hasonlít a képzeletbeli maláj kalózt egy nagysikerű filmsorozatban eljátszó Kabir Bedi indiai filmszínészre.