eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hoffmann: Az egyik legfontosabb projekt a tanfelügyelet beindítása

A köznevelési rendszer egyik legfontosabb induló projektjének nevezte a tanfelügyelet szeptember 1-jei beindítását az oktatási államtitkár.

Hoffmann Rózsa azt mondta: a tanfelügyelet célja, hogy biztosítsa a köznevelési rendszer egységesen magas színvonalát és minőségét. Az államtitkár emlékeztetett: Európa 16 országában működik tanfelügyeleti rendszer, miközben Magyarországon 1985 óta nincs külső szakmai ellenőrzés.

Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár hozzátette: nem szaktárgyi felügyeletet vezetnek be szeptemberben, hanem a pedagógiai munka minőségellenőrzéséről lesz szó, az intézményvezetőknél pedig pedagógiai munkájuk mellett megvizsgálják vezetői tevékenységüket, valamint az egész intézményt is ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×