Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Havazás: egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas és Győr megye között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyirányúvá tették a 86-os főutat Vas felől Győr-Moson-Sopron megye irányába, hogy elmehessen a hóhelyzet miatt feltorlódott ötszáz-hatszáz kamion - jelentette be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője szombati, győri sajtótájékoztatóján.

Bakondi György hozzátette: a szembeforgalmat az M7-es irányába terelik, hogy a járművek mihamarabb elérjék a szlovén, illetve a horvát határt.

Tájékoztatása szerint jelenleg 11 megyében van hótakaró, a legvastagabb Zala megyében, mintegy 35 centiméteres. Jelenleg 29 település "megközelítése kritikus", 72 útszakaszon csak hókotrókkal, nagy terepjárókkal lehet közlekedni, így minden településen biztosított a lakosság ellátása, az áram- és a gázszolgáltatás mindenütt működik.

Hozzátette: ezer hivatásos tűzoltó, valamint a közútkezelő, a mentők és a rendőrség összesen háromszor ennyi munkatársa vett részt a helyzet normalizálásában.

Bakondi György jelezte: a barcsi és a berzencei átkelőnél a horvát hatóságok korlátozzák a kamionok belépését, Letenyénél jönnek, Rédicsnél nem jönnek a kamionok Magyarországra. Zalában mintegy kétszáz kamion vesztegel a hóhelyzet miatt; ezek közül hajnaltól száz jármű Rábafüzes, ugyanennyi az M7-esen Budapest irányába távozott. Tornyiszentmiklóson ismét megindulhatott a kamionforgalom.

Az MTI érdeklődésére Bakondi György azt közölte: az időjárás függvénye, hogy mikorra normalizálódik a helyzet; amíg nem csökken 30 kilométer alá a szél sebessége, addig az hordani tudja a porhavat.