Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az egészségügy fejlesztésére 45 milliárdos pályázati keret nyílt meg

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A struktúraváltó, funkcióváltó egészségügyi intézmények számára 35 milliárd forint feletti pályázati keret nyílt meg az elmúlt hetekben, a regionális onkológiai ellátás fejlesztésére pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az egészségügyi államtitkár pénteken tatai sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós ismertetése szerint az elmúlt hatvan év legnagyobb egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséről beszélhetünk ebben az uniós költségvetési periódusban: 2013 végéig összesen 268 milliárd forintot használnak fel.

Az onkológai ellátás fejlesztésére stratégiai fejlesztési terv készült, mely lehetővé teszi, hogy minden régióban hozzáférjenek a betegek a megfelelő terápiához. A pályázati listákon szereplő kórházak számára pedig megnyílik a lehetőség, hogy végrehajthassák a 35 milliárd forintos összegű fejlesztéseket - mondta el az államtitkár.

Szócska Miklós rámutatott, azzal, hogy egy kézbe kerültek az intézmények, mindegyiknek ismert a szerepe és összehangolhatók a fejlesztési igények. Az elkövetkezendő időszakban megtörténik az egységes nemzeti egészségügyi szolgálat kialakítása és fejlesztési igényeinek megfogalmazása - tette hozzá az államtitkár.

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója ismertette, hogy a következő három hónapban az intézményekkel közösen felmérést végeznek, és ezt követően alakul ki, mely fejlesztéseket valósíthatják meg a 2013-as periódusban. A továbbiakban pedig minden kórháznak fejlesztési terveket dolgoznak ki a 2020-ig tartó időszakig.