eur:
393.82
usd:
368.47
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A kórházakhoz kerülnek a szakrendelők - lapszemle

A Népszabadság azt írja, hogy a kórházak közvetlen fennhatósága alá kerülnek a májustól állami kézbe kerülő szakrendelők. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a Fővárosi Főügyészség egykori ügyészét, volt szóvivőjét, M. Attilát is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as értékesítése miatt indított eljárásban.

A Népszabadság azt írja, hogy a kórházak közvetlen fennhatósága alá kerülnek a májustól állami kézbe kerülő szakrendelők. A törvényjavaslatról tavasszal tárgyalhatnak; ez pontosítja az átadás-átvétel részleteit. Az állam a kórházakkal együtt csaknem 200 szakrendelőt már átvett, további 263 önálló intézmény államosítására kerülne most sor.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a Fővárosi Főügyészség egykori ügyészét, volt szóvivőjét, M. Attilát is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as értékesítése miatt indított eljárásban. A lap értesülését nem kommentálta Fazekas Géza, a főügyészség helyettes vezetője, azt ugyanakkor elmondta, hogy egy férfit minősített bűnpártolás társtetteseként, valamint folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgattak ki csütörtökön.

Lance Armstrong világhírű kerékpáros beismerte az Oprah Winfreyvel készített interjújában, hogy az 1990-es évek közepe óta doppingolt, és mind a hét Tour de France-győzelmekor illegális teljesítménynövelő szereket használt - írja az Index. A sportoló azt mondta: nem szégyelli magát, hogy ezt tette, de tagadta, hogy csapattársait is doppingolásra kötelezte.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a szülőktől kért segítséget az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése, hogy fel lehessen újítani a fővárosi XII. kerületi gyakorlóiskola két épületét, s így folytatódhasson az általános iskolai képzés. A napilap szerint összesen százmillió forintra lenne szükség a munkálatokhoz.

A Népszabadság újabb földügyekről ír, a napilap szerint Borsodban Budai Gyula egyik rokona jutott újabb területhez, valamint a felcsúti és az alcsútdobozi helyhatóság eljárását is kifogásolják.
A gazdák az ombudsmantól várnak segítséget.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy nem sokkal a brit bíróság után Hollandiában is felmentette a bíró a Samsungot az Apple által indított perben, és kijelentette, hogy az Apple nem a kizárólagos birtokosa a lekerekített sarkú négyszög formának. Az amerikai cég többek között arra építve indított pert a Samsung ellen, hogy a dél-koreaiak ellopták a formatervezési szabadalmaikat, a Galaxy Tab táblagépek formája megszólalásig hasonlít az iPadekre, így a Samsung a vásárlók megtévesztésével csábít el vásárlókat az Apple termékeitől.

A Napi Gazdaság azt írja: a BKV 25-50 millió forint közötti jegyárbevételtől és pótdíjbevételtől esik el, ha egy napig díjmentesen vehetők igénybe a szolgáltatások. A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatta a lapot, hogy a kieső összeg mértéke nagyban függ az időjárástól, és attól, hogy hétköznapról vagy hétvégéről van-e szó. Ha a társaság hibájából merül fel a díjmentesség - mint például sztrájk esetén -, akkor a bérletes utasokat is kompenzálni kell.

Hogy hol szórja a pénzét a magyar milliomos? - kiderül a portfolio összeállításából. A hírportál szerint a plázaláz már kissé avítt kifejezés, a tömegesen épülő, terjeszkedő bevásárlóközpontoktól ma már senkinek sem kell tartania. A luxuspiacot azonban semmi nem rengeti meg, Budapesten burjánzanak a luxusplázák.

Új módszerekkel próbálják megnyerni ügyfeleiket a bankok - írja a pénzcentrum. Az elmúlt hónapokban több olyan bankkártya is megjelent, amivel a bolti vásárlásaink során jóváírást kaphatunk. Úgy működnek, mint a hitelkártyák, csak adósságtól nem kell tartanunk. Megéri ezért bankot váltani vagy magasabb éves díjat fizetni?

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×