Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kamionok akadtak el a nagy hóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több helyszínen is kamionok akadtak el Zala megyében a csütörtökre virradó éjjel leesett hó miatt, Letenyén éjszaka a horvát hatóságok lezárták a határátkelőt is - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Farkas Diána elmondta: éjszaka hat helyszínre hívták a tűzoltókat elakadt kamionok miatt, és többször előfordult, hogy a kivonuló egységeknek útközben is újabb megcsúszott teherjárműveknek kellett segíteniük. Főként a 74-es és 75-ös út kereszteződésében, a baki tetőnél álltak le a kamionok, mert nem tudtak felkapaszkodni az emelkedőn.

Szerda este fél tíztől a horvát hatóságok az időjárási és útviszonyokra tekintettel lezárták a kamionok elől a letenyei határátkelőt. A forgalom csütörtök reggel, nem sokkal 6 óra után indulhatott meg Horvátország felé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei ügyelete az MTI érdeklődésére közölte: a hét elején lehullott mintegy 30 centis hóra csütörtök reggelre még mintegy 10 centiméternyi friss hóréteg hullott. Több mint 30 gép tisztítja az utakat, a megye minden útja járható, de a feltámadó szél a 75-ös és a 76-os úton több helyen is hónyelveket hozott létre az úttesten, ami nehezítheti a közlekedést.

Egyelőre minden közút járható Vas megyében, de több helyen is hóátfúvások nehezítik a közlekedést - mondta a Magyar Közút Kht. Vas Megyei Igazgatóságának ügyeletese. Szakács István közölte: 10-20 centiméternyi hó hullott az éjszaka Vas megyében, a nagyobb mennyiség az Õrségben és a megye déli, délnyugati részében, a közepes erősségű északi szél miatt egyes szakaszokon hóátfúvások vannak.

Hóátfúvások vannak Csepreg és Újkér, Csepreg és Tormásliget, valamint Sárvár és Szeleste között. A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat a gépeivel - fűzte hozzá az ügyeletes.

Az intenzív havazás miatt elzárták a kamionforgalom elől a 82-es út cseszneki szakaszát - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kocsis Tünde alezredes elmondta: a korlátozás célja, hogy a szerpentines szakaszon ne csússzanak keresztbe a nyerges vontatók, ne gátolják a személyautó-forgalmat.