eur:
394.94
usd:
371.28
bux:
66468.12
2024. április 16. kedd Csongor

A Dunántúlon helyenként 30 centi a hó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli adatai szerint Kékestetőn 43, a Dunántúlon pedig helyenként több mint 30 centiméteres hó van. Az intenzív havazás, illetve a hóátfúvások miatt több útszakaszon lelassult a közlekedés.

Kékestető mellett - a 300 méter fölött lévő települések közül - a Bükkben, Bánkúton 35, a Veszprém megyei Kab-hegyen 26, a Heves megyei Mátraszentimrén 24, a Veszprém megyei Tésen 19, Miskolc közelében, Jávorkúton pedig 15 centiméteres a hó vastagsága.

Az alacsonyabban fekvő települések közül a legvastagabb, 33 centiméteres hótakarót a Vas megyei Rábagyarmaton mérték. Sopron Kuruc-dombon 30, Szombathelyen, valamint a Zala megyei Sármelléken 29 centiméternyi a hó. A Veszprém megyei Dabronyban 26, Győr-Pérnél 20, Pápán és a Győr-Moson-Sopron megyei Feketeerdőn 19 centiméteres hóvastagságot mértek. Több mint 10 centiméteres hó van a Komárom-Esztergom megyei Csatkán (17 centiméter) és Siófokon (11 centiméter) is.

A meteorológiai szolgálat Szeged külterületén, Szolnok-Szandaszőlősön, Pakson, Debrecenben, Egerben, Békéscsabán, Pécs-Pogányban és Kecskemét külterületén lévő mérőállomásain nem esett hó, a pestszentlőrinci, a miskolc-avasi, valamint a Mátrában a kisterenyei mérőállomásokról hófoltot jeleztek.

Lelassult a közlekedés

Az intenzív havazás, illetve a hóátfúvások miatt a Dunántúlon több útszakaszon lelassult a közlekedés - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az ország többi részén általában vizesek, nedvesek az utak.

Az Útinform legfrissebb jelentése szerint a dunántúli területeken mindenütt havazik. Az éjszaka hullott hó vastagsága több helyen meghaladja a 15 centimétert. A Dunántúl nyugati, északnyugati területein több útszakaszon is hóátfúvásokat okoz a nagy erejű szél.

A havazásban érintett területeken a fő- és mellékutakon túlnyomórészt havas, hókásás, latyakos szakaszok váltják egymást. A térség útjai még járhatóak, elzárt település sincs, de helyenként nagyon lelassult a forgalom, az emelkedőkön elakadó járművek torlódásokat okozhatnak.

A zrt. a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik - írták. A munkák elvégzéséhez a társaság bérelt gépeket is az utakra rendelt. Mint kiemelték: a legtöbb feladatot a hóátfúvások okozta akadályok megszüntetése jelenti, ugyanis a folyamatos hóekézés ellenére a szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra, "így igazán eredményesen csak a havazás és a viharos széllökések befejeztével lehet fellépni".

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×