eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb gyanúsított a moszkvai ingatlanügyben - lapszemle

A Népszabadság az Arany Alkony-otthonokról ír, míg a Magyar Nemzet szerint két gyanúsítottal bővült a moszkvai kereskedelmi kirendeltség ügyében indult nyomozás.

A Népszabadság írása szerint működtetheti az Arany Alkony-otthonokat a tulajdonos által létrehozott üzemeltető, még a pereskedés vége előtt. A cikk szerint az idősotthonokat jelenleg üzemeltető Kálvin János Presbiteri Missziónak péntekig egyezségre kellene jutnia az átadás-átvételről az ingatlanokat birtokló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által létrehozott üzemeltetővel. A tulajdonosváltást azért kezdeményezték, mert a misszió több mint egy éve nem fizet bérleti díjat a tulajdonosnak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy további két gyanúsítottal bővült a moszkvai kereskedelmi kirendeltség ügyében indult nyomozás. A lap szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori munkatársait hallgatták ki gyanúsítottként az ingatlan eladásának körülményei miatt
indult eljárásban. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: a gyanúsítottak vallomást tettek, amelyben tagadták a bűncselekmény elkövetését és panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

Az Index írásából kiderül: lopakodó tengeri drónokat tervez az amerikai hadsereg fejlesztési ügynöksége. Az évekig várakozó tengeri kapszulákat úgy alakítanák ki, hogy azok a felszínre emelkedve lőhessék ki rakományukat. A cél egy olyan hálózat létrehozása, amivel nagy tengeri területet tudunk lefedni, mondta a szervezet programmenedzsere. A hangsúly a gyors reagáláson van, hogy az eszközök segítségével a megfelelő időben lépni tudjanak.

Az áramfelhasználók mellett a földgázszektor is hozzájárul az olcsóbb távfűtéshez - olvasható a Napi Gazdaságban. A lap szerint a tavalyihoz képest mintegy 9 milliárd forinttal nő a távhőszolgáltatók támogatása a rezsidíjak csökkentése miatt. A Magyar Energia Hivatal tájékoztatására hivatkozva azt írják: a már létező kapcsolt termelésszerkezet-átalakítási díj mellett a támogatás forrását a földgázszektorból származó befizetések jelentik. A lapnak Fekete Csaba, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke azt nyilatkozta: a többlettámogatás gyakorlatilag teljesen kompenzálja a szolgáltatók rezsicsökkentésből eredő veszteségeit.

A Portfolio.hu összeállításából kiderül: öt erőműve bezárását tervezi a GDF Suez francia energiaszolgáltató Magyarországon és Hollandiában. A cég ugyanakkor cáfolta a francia lapértesüléseket. A társaság nem tervezi bezárni a tulajdonában lévő Dunamenti Erőművet, azonban az év végén nem hosszabbította meg négy kiöregedett egységének lejáró működési engedélyét.

A Pénzcentrum.hu írása szerint a lottózók lehetnek a dohányboltok megnyitásának egyik nagy vesztesei. Mivel a dohánytermékek és a szerencsejátékok esetében a védett társadalmi réteg azonos, így nem kizárt, hogy a koncesszióban működő kereskedelmi egységekbe helyeződhet át a lottószelvények, a sportfogadási játékok, illetve a sorsjegyek értékesítésének súlypontja Magyarországon.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×