eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint képzések maradtak ki a felvételi tájékoztató kínálatából, míg a Napi Gazdaság úgy tudja, drágább lehet a cigaretta.

A Népszabadság értesülése szerint ki akarja sajátítani a Kiskunsági Nemzeti Park egy családi vállalkozás 129 hektáros földterületét. A lap úgy tudja: az eljárásnak nincs jogalapja.

A Magyar Nemzetben olvashatnak arról, hogy képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból, mert az egyetemek csak három nappal a szakkínálat megjelenése előtt tudták meg, hogy külön kérvényezniük kell, ha a következő tanévben is el szeretnék indítani igazgatásszervező szakjaikat. A külön engedélyeket január 23-ig bírálják el, így a hó végén megjelenő kiegészítésbe kerülhetnek be a képzések.

Az Index írásából kiderül: minden idők egyik legnagyobb online kémkedését leplezte le egy orosz vírusirtó cég. A Vörös Október nevű vírus a szakértők szerint 2007 óta volt aktív, kormányhivatalokat, nagykövetségeket, nukleáris kutatóközpontokat, hadiipari, és olajipari cégeket fertőzött meg. A vírus fő célja a titkos dokumentumok ellopása volt, az innen szerzett adatokat gazdái valószínűleg ipari vagy politikai kémkedési ügyletekben használták fel.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy drágulhat a cigaretta. Az állami dohánymonopólium, vagyis a trafikrendszer bevezetése önmagában nem hoz árváltozást, de a trafikosok egyesülete már jelezte: a tervezett feltételek mellett a dohányboltok nem lesznek nyereségesek, így érdemes megfontolnia a kormánynak az áremelést. A trafikosok dobozonként 60-70 forintos árnövekményt szeretnének.

A Portfolio.hu arról ír, hogy mekkora veszteséget okozott a devizahiteleseknek tavaly a forint gyengülése. A lap úgy véli: a tavalyi a végtörleszteni nem tudóknak a 2012-es év volt a legnehezebb, éves átlagban ugyanis nem volt még ennyire erős a frank, miközben az euró is rekordot döntött a forinttal szemben.

A Pénzcentrum.hu emlékeztet arra, hogy a tízszázalékos rezsicsökkentés hamarosan érezteti hatását, ezzel egyidőben a közműcégeket kötelezhetik arra, hogy jól látható helyen, és egyértelműen követhető módon tüntessék fel az árváltozást azt az általuk kibocsátott számlákon. A lap a villanyszámlán való eligazodást szeretné elősegíteni.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×