Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet szerint képzések maradtak ki a felvételi tájékoztató kínálatából, míg a Napi Gazdaság úgy tudja, drágább lehet a cigaretta.

A Népszabadság értesülése szerint ki akarja sajátítani a Kiskunsági Nemzeti Park egy családi vállalkozás 129 hektáros földterületét. A lap úgy tudja: az eljárásnak nincs jogalapja.

A Magyar Nemzetben olvashatnak arról, hogy képzések maradtak ki a felvételi tájékoztatóból, mert az egyetemek csak három nappal a szakkínálat megjelenése előtt tudták meg, hogy külön kérvényezniük kell, ha a következő tanévben is el szeretnék indítani igazgatásszervező szakjaikat. A külön engedélyeket január 23-ig bírálják el, így a hó végén megjelenő kiegészítésbe kerülhetnek be a képzések.

Az Index írásából kiderül: minden idők egyik legnagyobb online kémkedését leplezte le egy orosz vírusirtó cég. A Vörös Október nevű vírus a szakértők szerint 2007 óta volt aktív, kormányhivatalokat, nagykövetségeket, nukleáris kutatóközpontokat, hadiipari, és olajipari cégeket fertőzött meg. A vírus fő célja a titkos dokumentumok ellopása volt, az innen szerzett adatokat gazdái valószínűleg ipari vagy politikai kémkedési ügyletekben használták fel.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy drágulhat a cigaretta. Az állami dohánymonopólium, vagyis a trafikrendszer bevezetése önmagában nem hoz árváltozást, de a trafikosok egyesülete már jelezte: a tervezett feltételek mellett a dohányboltok nem lesznek nyereségesek, így érdemes megfontolnia a kormánynak az áremelést. A trafikosok dobozonként 60-70 forintos árnövekményt szeretnének.

A Portfolio.hu arról ír, hogy mekkora veszteséget okozott a devizahiteleseknek tavaly a forint gyengülése. A lap úgy véli: a tavalyi a végtörleszteni nem tudóknak a 2012-es év volt a legnehezebb, éves átlagban ugyanis nem volt még ennyire erős a frank, miközben az euró is rekordot döntött a forinttal szemben.

A Pénzcentrum.hu emlékeztet arra, hogy a tízszázalékos rezsicsökkentés hamarosan érezteti hatását, ezzel egyidőben a közműcégeket kötelezhetik arra, hogy jól látható helyen, és egyértelműen követhető módon tüntessék fel az árváltozást azt az általuk kibocsátott számlákon. A lap a villanyszámlán való eligazodást szeretné elősegíteni.

Hanganyag: Gál Ildikó