eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Éjjel is takarították az utakat

Az éjszakai műszakban 85 munkagéppel és 290 hómunkással folyamatosan takarította az utakat, közjárdákat, közlépcsőket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a cég.

Budapesten az éjszaka változó intenzitással és területi eloszlásban, különböző halmazállapotú csapadék hullott. Volt hó, havas eső, fagyott eső, ónos eső, eső. Jelenleg is sok helyen esik. A mérések szerint a budai hegyvidéken újabb 6 centiméter hó hullott.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 85 munkagéppel folyamatosan végezte az utak, és 290 fő hómunkással a közjárdák, közlépcsők, gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítését. Voltak területek, ahol megkezdhették a mellékutak takarítását, azonban amikor ismét havazni kezdett, a szóró járművek visszatértek a fő- és közösségi útvonalakra.

A cég arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Az előzetes összesítések szerint az időjárással kapcsolatban - balesetek és a hideg miatt - hétfőn 133 embert kellett menteniük a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek - mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-nek. A meteorológiai előrejelzések szerint kedden inkább a Dunától keletre lévő megyékben várható csapadék, ott is eső valószínű, és csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső vagy hó.

Munkában a katasztrófavédők

Országszerte hetven elakadt járművön segített és több mint kétszáz műszaki mentést kellett végrehajtania a katasztrófavédelemnek.

Kedden, kora reggelig már tizenkét műszaki mentésben vettek részt a tűzoltók, főként Vas, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megyében - ismertette a helyettes szóvivő.

Hajdu Márton kiemelte, hogy ahol esett valamilyen csapadék, az ráfagyhatott az útra, ezért mindenkit arra kérnek, hogy figyelmesen és a megszokottnál lassabban vezessen, ha pedig a járműve nincs felkészítve a téli időjárásra, inkább válassza a tömegközlekedést. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az esetleges balesetek miatt kedden is előfordulhatnak torlódások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×