Minden villamos a teljes útvonalán közlekedik Budapesten

InfoRádió / MTI
2013. január 14. 12:43
Helyreállt a 17-es, az 59-es és 61-es villamos közlekedése is Budapesten dél körül, így minden villamos és kötött pályás jármű a teljes útvonalán közlekedik - közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Helyreállt a 29-es és 33-as busz közlekedése is, a 218-as busz viszont továbbra sem jár.

A havazás miatt hétfőn 24 óráig a fővárosban ingyenes a közösségi közlekedés használata, ezt a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

Az intézkedés célja, hogy minél többen használhassák a közösségi közlekedést, ne a jegyvásárlás legyen az akadálya az autók letételének - írták. A BKK azt kéri, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe.

Nem indulnak egyes elővárosi vonatok

A hóhelyzetre tekintettel, a nagyobb torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a monori, a váci, valamint egyes gödöllői és egyes sülysápi elővárosi vonatokat nem indítják el - közölte a Mávinform hétfőn.

Helyettük a zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. Ennek ellenére még mindig 20-60 perces késéssel közlekednek a vonatok az ország számos vonalán - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A MÁV Zrt. a továbbra is megemelt létszámú takarítószemélyzettel tisztítja a hótól a váltókat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Budapesti Társasházi Közös Képviselõk Egyesületének elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást