eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kevesebb hóra számítottak a fővárosban

Kevesebb, legfeljebb öt centiméteres hóra számított az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) - közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője.

Tájékoztatása szerint 67 jármű volt az utakon éjszaka. Reggel 6 órakor derült ki, hogy az előre jelzett öt centiméternél jóval több hó hullott az éjjel, így több járműre lesz szükség, ezért az összeset munkába állították. Hozzátette: nem biztos, hogy a teljes járműpark megbirkózott volna a hóval az éjjel, mert a sózás a folyamatos havazás miatt hatástalan volt.

Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója sajtótájékoztatón azt mondta, járműveik 15-20 százaléka ütközött a nap folyamán komolyabb úti akadályokba a balesetek miatt. Hozzátette: az összes sótárolójuk fel van töltve sóval a városban, gépeik működőképesek, így minden feltétel adott, hogy munkájukat eredményesen elvégezzék.

Kitért arra, hogy felemelt ekéjű hókotrók nem közlekedhetnek, még akkor sem, ha elfogyott a hintőanyaguk, mert ha visszafelé jönnek a számukra kijelölt utakon, akkor is le kell tolniuk onnan a havat.

Megszűntek az akadályok

Megszüntette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a havazás miatti forgalmi akadályokat és elhárította a közlekedési balesetekből adódó problémákat, valamint a társszervek elakadt gépjárműveinek is tudtak segíteni - mondta Varga Ferenc, a szervezet igazgatója.

Az igazgató közölte: egy esetben volt szükség arra, hogy egy elakadt betegszállító járműnek segítsenek, ezenkívül mentettek személygépkocsit és tehergépjárművet is. Éjfél óta 23 riasztást kaptak, ebből 10 volt összefüggésbe hozható a rendkívüli időjárási helyzettel - állapította meg. Beszélt arról is, hogy részt vettek a műszaki mentésben a 10-es úton, a körforgalom solymári lejárójához közel történt baleset helyszínén, itt egy farönköket szállító nyerges vontató fordult keresztbe az úton, majd rádőlt a szalagkorlátra. Órákon át tartott a mentés, a rakomány egy részét le kellett pakolni, hogy a járművet vissza tudják állítani, s az úttestet dél körül sikerült felszabadítani.

Kiemelte, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság éjjel-nappal 234 munkatárssal és 61 gépjárművel áll készenlétben, kocsijaik többsége pedig hólánccal ellátott, összkerékhajtású. Feladatukként említette, hogy indokolt esetben kezdeményezhetik a fővárosi védelmi bizottság összehívását, amely a közreműködő szervezeteket összefogva intézkedik a rendkívüli helyzet megoldására.

Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója kiemelte: az előre jelzettnél jóval több, sok helyütt 15-20 centiméter hó esett. Beszámolt arról, hogy éjszaka 50 hókotrógépet indítottak, amikor pedig hajnali négy órakor intenzíven kezdett el esni a hó, már 90 járművel voltak az utakon. Ezek 15-20 százaléka ütközött a nap folyamán komolyabb úti akadályokba a balesetek miatt - jegyezte meg. Hozzátette: az összes sótárolójuk fel van töltve sóval a városban, gépeik működőképesek, így minden feltétel adott ahhoz, hogy munkájukat eredményesen elvégezzék.

Kitért arra, felemelt ekéjű hókotrók nem közlekedhetnek, még akkor sem, ha elfogyott a hintőanyaguk, mert ha visszafelé jönnek a számukra kijelölt utakon, akkor is le kell tolniuk onnan a havat, amit ellenőriznek is. Felhívta a figyelmet arra, hogy akinek a gépkocsiján nincs téli gumi, vagy autójának kopottak a gumijai, lehetőleg ne induljon útnak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×