eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ptk: újranyitható a részletes parlamenti vita Gulyás szerint

Ha érdemi módosító indítvány érkezik, újranyithatják a részletes parlamenti vitát a polgári törvénykönyvről (Ptk) - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában.

A polgári törvénykönyvről (Ptk) hosszú, több héten át tartó általános vita volt a parlamentben - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában. Gulyás Gergely hozzátette: ettől függetlenül elképzelhető, hogy újranyithatják a részletes parlamenti vitát a Ptk-ról.

Mint mondta: a frakciónak meg kell fontolnia ezeket az ellenzéki felvetéseket. Ha van ok arra, hogy a már elfogadott módosító indítványokhoz képest jelentősebb módosításra kerüljön sor, akkor ennek nincs akadálya. Ha a politikai döntés nem változik, és úgy gondoljuk, hogy a módosítókkal együtt a törvény elfogadható, akkor nincs értelme színházat játszani.

Ha érdemi módosító indítvány érkezik, újranyithatják a részletes parlamenti vitát a polgári törvénykönyvről.

A családokra vonatkozó jogszabályalkotással kapcsolatban Gulyás arra hívta fel a figyelmet, hogy a kapcsolatokra úgy kell tekinteni, hogy a társadalom szempontjából mi a fontos. Hozzátette: akár házasságról van szó, akár élettársi kapcsolatról, az a meghatározó, hogy a társadalom a saját reprodukciójára képes legyen.

A jogszabályokat ezen cél szempontjából kell megalkotni, ez akár az adószabályokra is vonatkozik - mondta Gulyás Gergely. Kiemelte: ha valamilyen kapcsolatból gyermek születik, az már egyértelműen családnak tekinthető.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×