Ptk: újranyitható a részletes parlamenti vita Gulyás szerint

Infostart
2013. január 11. 10:40
Ha érdemi módosító indítvány érkezik, újranyithatják a részletes parlamenti vitát a polgári törvénykönyvről (Ptk) - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában.

A polgári törvénykönyvről (Ptk) hosszú, több héten át tartó általános vita volt a parlamentben - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában. Gulyás Gergely hozzátette: ettől függetlenül elképzelhető, hogy újranyithatják a részletes parlamenti vitát a Ptk-ról.

Mint mondta: a frakciónak meg kell fontolnia ezeket az ellenzéki felvetéseket. Ha van ok arra, hogy a már elfogadott módosító indítványokhoz képest jelentősebb módosításra kerüljön sor, akkor ennek nincs akadálya. Ha a politikai döntés nem változik, és úgy gondoljuk, hogy a módosítókkal együtt a törvény elfogadható, akkor nincs értelme színházat játszani.

Ha érdemi módosító indítvány érkezik, újranyithatják a részletes parlamenti vitát a polgári törvénykönyvről.

A családokra vonatkozó jogszabályalkotással kapcsolatban Gulyás arra hívta fel a figyelmet, hogy a kapcsolatokra úgy kell tekinteni, hogy a társadalom szempontjából mi a fontos. Hozzátette: akár házasságról van szó, akár élettársi kapcsolatról, az a meghatározó, hogy a társadalom a saját reprodukciójára képes legyen.

A jogszabályokat ezen cél szempontjából kell megalkotni, ez akár az adószabályokra is vonatkozik - mondta Gulyás Gergely. Kiemelte: ha valamilyen kapcsolatból gyermek születik, az már egyértelműen családnak tekinthető.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gulyás Gergely a választásokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást