Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezt eredményezte az adóamnesztia - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat - értesült a Magyar Nemzet. Az Index arról számol be, hogy a Facebook lassan kezd elöregedni.

Törvény tiltja, hogy a kormány a jövőben adóamnesztiával csábítsa haza az adóparadicsomokban szunnyadó magyar eredetű vagyonokat - értesült a Magyar Nemzet. A lap írása szerint a tavaly lezárult utolsó lehetőség 23 hónapja alatt összesen 67 milliárd forint tért vissza Magyarországra. A nemzetgazdasági tárca szerint nincs lehetőség a tavaly lejárt kedvezményes adólehetőség megnyújtására, s arra sem, hogy a külföldön, offshore területeken heverő pénzek hazacsábítására a jövőben új amnesztiaszabályokat fogadjanak el.

A Népszabadság szerint újabb államosítás lehetősége foglalkoztatja a kormányt: a kanadai-német Bombardier vasúti járműjavítójából csinálnának nemzeti vállalkozást Dunakeszin. A lap úgy tudja, a MÁV és a dolgozók kisebbségi üzletrészeit a beavatkozás nem érintené. Az "alapozáson" a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő már hónapok óta dolgozik.

Az Index arról számol be, hogy a Facebook lassan kezd elöregedni. Legalábbis ez derült ki egy amerikai tizenévesek körében végzett felmérésből. A legnépszerűbb közösségi oldal a fiatalok körében a Tumblr. A kutatás szerint tizenévesek 61 százaléka, a fiatal felnőttek 57 százaléka látogatta.

A portfolio.hu arról ír, hogy a pénzpiaci alapok a lakosság körében az egyik legnépszerűbb terméknek számítanak, a 2012-es évben azonban csak 14 milliárd forintos volt a tőkebeáramlás a szektorba, mivel az év elején komolyabb kivonást eredményezett a végtörlesztés.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy hiába csökkentette a kormány 10 százalékkal a lakossági gáz-, villamosenergia-, illetve távhő árát, az alacsony ár ugyanis csak pazarló fogyasztásra és a takarékosságot szolgáló beruházások elhalasztására ösztönzi a lakosságot. Mivel azonban semmit sem adnak ingyen - a mostani rezsicsökkentést előbb-utóbb mindenképp jókora korrekció követheti -, már most célszerű az ajándék pénzt befektetni.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy kicsi az esélye annak, hogy a MÁV és GYESEV motorvonatokat vásárolhat uniós pénzből 2013 végéig. A nettó 90 milliárd forintos pályázatról ugyanis még az idén dönteni kell Brüsszelnek. A cikk szerint erre azonban kicsi az esély, a pályázati munkák ugyan elkészültek már, de a kormánydöntés még nem született ebben az ügyben.