eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Zökkenőmentes volt az iskolák átvétele

Zökkenőmentes volt az iskolák állami fenntartásba vétele, a tanárok és a diákok nem érzékelték a változást - mondta az InfoRádiónak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

Nagyobb zökkenők nélkül ment az iskolák átvétele, amely kifejezetten gördülékenyen zajlott - mondta az InfoRádiónak Marekné Pintér Aranka, aki hozzátette: mindenhol a szokásos ritmusban folytatódott a tanítás, sőt olyan helyen is becsengettek, ahol fagyszünet volt.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke elmondta azt is, hogy az Államkincstár január 3-án folyósította a fizetéseket az összes érintett iskolába, nagyjából 126 ezer pedagógusnak.

Arra a kérdésre, hogy mennyi nyugdíjas korú tanár dolgozik ezekben az iskolákban, az elnök elmondta: először fel kell mérni az érintettek körét, majd tájékoztató őket arról, hogy egy kérelem benyújtása után lesz lehetőség a továbbfoglalkoztatásra.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×