eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Egyre több az influenzás megbetegedés

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetihez viszonyítva 53 százalékkal több, 4 500 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz 2012. december 31. és 2012. január 6. között - tudta meg az InfoRádió az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.

A betegek 10,4 százaléka gyermek, 44,5 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 32,3 százalékuk a 35-59 évesek, 12,8 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az első naptári héten összesen 19 influenza gyanús betegtől származó légúti mintát dolgoztak fel a Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban. Az orvosok által beküldött 10 mintából két esetben influenza A(H1N1)pdm09, egy esetben influenza A(H3) és egy esetben RS vírus jelenlétét mutatták ki az elvégzett vizsgálatok, az influenza pozitivitási arány 30,0 százaléknak felelt meg.

Az influenza A vírus által okozott fertőzések közül kettőt Budapesten, egyet Heves megyében diagnosztizáltak. A hagyományos beküldés keretében érkezett 9 beteg vizsgálati anyagában influenza vírusok jelenlétét nem igazolták. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról 2013. első hetében nem érkezett jelentés.

Az év első hetében az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók 100 000 lakosra számított aránya 45,2 százalék volt, három influenza A vírust azonosítottak. A 2012. év 40. - 2013. év 1. hete között 185 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az OEK Légúti vírus osztályán, ahol 4 mintában igazolták az influenza A vírus jelenlétét.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×