eur:
393.72
usd:
369.32
bux:
65634.31
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Teljes gazdasági fordulatot sürgettek az ellenzéki egyeztetésen

Ellenzéki szervezetek szerint a második Orbán-kormány gazdaságpolitikája elhibázott és felelőssé tehető a recesszióért, a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságáért, a tőke és a képzett munkaerő kiáramlásáért. A Szövetség a változásért elnevezésű kezdeményezés szerint ezért teljes gazdasági fordulatra van szükség.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt tárgyalássorozatának újabb fordulóján a gazdaságpolitikáról egyeztetett. A szocialisták által kezdeményezett találkozón részt vevők úgy vélték: Magyarország elvesztett egy évtizedet, és leszakadt a régió országaitól. Kákosy Csaba, a Gyurcsány-kormány gazdasági és közlekedési minisztere a közös állásfoglalást idézve azt hangsúlyozta, hogy a 2014-es országgyűlési választások után a kormánynak alapvető gazdasági fordulatot kell végrehajtania, hogy a gazdaság növekedési pályára kerüljön.

A kormány gazdaságpolitikája elhibázott és felelős a recesszióért, a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságáért, a tőke és a képzett munkaerő kiáramlásáért. Ezért teljes gazdasági fordulatra van szükség - emelte ki.

A tárgyalásra meghívták Bajnai Gordon volt kormányfőt, a Haza és Haladás Egyesület elnökét is, ő azonban nem vett részt a találkozón. Az MTI-nek azt mondta, hogy a szakpolitikai egyeztetések valójában koalíciós tárgyalások, erre pedig sem a jelenlegi időpont, sem az MSZP által javasolt forma és résztvevői kör nem megfelelő. Bauer Tamás szerint nincs szó koalíciós tárgyalásról és közös kormányzásról sem, csupán a közös elképzelések megtalálásáról.

Az ellenzéki szervezetek tárgyalássorozata a jövő héten folytatódik, akkor az adópolitikai kérdéseket vitatnak meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×