Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Teljes gazdasági fordulatot sürgettek az ellenzéki egyeztetésen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ellenzéki szervezetek szerint a második Orbán-kormány gazdaságpolitikája elhibázott és felelőssé tehető a recesszióért, a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságáért, a tőke és a képzett munkaerő kiáramlásáért. A Szövetség a változásért elnevezésű kezdeményezés szerint ezért teljes gazdasági fordulatra van szükség.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt tárgyalássorozatának újabb fordulóján a gazdaságpolitikáról egyeztetett. A szocialisták által kezdeményezett találkozón részt vevők úgy vélték: Magyarország elvesztett egy évtizedet, és leszakadt a régió országaitól. Kákosy Csaba, a Gyurcsány-kormány gazdasági és közlekedési minisztere a közös állásfoglalást idézve azt hangsúlyozta, hogy a 2014-es országgyűlési választások után a kormánynak alapvető gazdasági fordulatot kell végrehajtania, hogy a gazdaság növekedési pályára kerüljön.

A kormány gazdaságpolitikája elhibázott és felelős a recesszióért, a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságáért, a tőke és a képzett munkaerő kiáramlásáért. Ezért teljes gazdasági fordulatra van szükség - emelte ki.

A tárgyalásra meghívták Bajnai Gordon volt kormányfőt, a Haza és Haladás Egyesület elnökét is, ő azonban nem vett részt a találkozón. Az MTI-nek azt mondta, hogy a szakpolitikai egyeztetések valójában koalíciós tárgyalások, erre pedig sem a jelenlegi időpont, sem az MSZP által javasolt forma és résztvevői kör nem megfelelő. Bauer Tamás szerint nincs szó koalíciós tárgyalásról és közös kormányzásról sem, csupán a közös elképzelések megtalálásáról.

Az ellenzéki szervezetek tárgyalássorozata a jövő héten folytatódik, akkor az adópolitikai kérdéseket vitatnak meg.