Nem várható teljesen új választási törvény

Infostart
2013. január 7. 15:41
Nem várható egy teljesen új törvény a választási eljárásról - mondta Gulyás Gergely fideszes politikus az InfoRádiónak. Az Alkotmánybíróság múlt héten semmisítette meg a törvény több passzusát, köztük a magyarországi lakóhellyel rendelkezők regisztrációját.

Nem várható egy teljesen új törvény a választási eljárásról - erősítette meg a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes tagja. Gulyás Gergely az InfoRádióban emlékeztetett: a jogszabály csaknem 200 paragrafusából a múlt héten 7 szakaszt semmisített meg az Alkotmánybíróság, köztük a magyarországi lakóhellyel rendelkezők regisztrációját.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már korábban bejelentette, hogy 2014-ben biztosan nem lesz választási regisztráció a Magyarországon lakóhellyel rendelkezők számára és nem kívánnak élni az alkotmánymódosítás lehetőségéve.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a többi kifogásolt részről a Fidesz frakció várhatóan februárban egyeztet majd és az említett kérdések zárószavazás előtti vitára kerülnek vissza a parlamenthez.

Hanganyag: Windisch Judit


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást