eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Heteken belül kitörhet az influenzajárvány

Több európai országban van szórványosan előforduló influenzajárvány. Magyarországon heteken belül lehet tömeges megbetegedés.

Magyarországon az idei télen eddig egy betegnél azonosították az influenza vírusát. A megbetegedések száma azonban nagy arányban nőhet, 14 európai országban ugyanis már szórványosan előforduló járvány van.

Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője szerint hamarosan, a következő hetekben itthon is járványos méreteket ölt az influenza. Az iskolai tanév folytatódott, és fogékony környezetbe kerülve a vírus komoly járványt okozhat - tette hozzá.

A szakember úgy vélte: még mindig érdemes kérni a háziorvosoktól az influenza elleni védőoltást, mert két hét elegendő a védettség kialakulásához.

Az influenza elleni védekezés leghatékonyabb és legegyszerűbb módja a védőoltás. A mostanáig kimutatott influenzavírusok megfelelnek a 2012-13-as szezonra gyártott vakcinában található törzseknek, ami azt jelenti, hogy a védőoltás előre láthatóan magas szintű védelmet nyújt a közeledő járvány ellen.

Tavaly viszonylag későn február elején kezdődött az influenzajárvány Magyarországon, és mindössze négy hétig tartott a megbetegedések számának emelkedése.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×