eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Tíz napot biztosan pihenhet

Tíz nap pluszszabadságot nyernek idén a munkavállalók, és a karácsony is hatnapos lesz.

Idén minden magyarországi ünnepnap munkanapra esik. Nyolc fix dátumú ünnepnapunk - január 1-je, március 15-e, május 1-je, augusztus 20-a, október 23-a, november 1-je, valamint december 25-e és 26-a is - mind hétköznap lesz, így az értelemszerűen mindig hétfőre eső húsvét- és pünkösdhétfővel együtt összesen tíz plusz szabadnapot nyernek a munkavállalók.

Ahogy a két ünnep között az Index is megírta: a karácsony idén rekordhosszúságúra, hat naposra nyúlik, ugyanis a munkanapok áthelyezéséről szóló miniszteri rendelet értelmében, mivel december 25-e és 26-a szerdára és csütörtökre esik, a keddi 24-edikét és a pénteki 27-edikét is egy-egy korábbi szombaton dolgozzák le a munkavállalók. Persze az újévi ünneplés az idei néggyel szemben egynaposra rövidül, 2014 ugyanis szerdán kezdődik majd.

Az említett kettőn kívül egyébként még egy szombati munkanappal kell idén számolni, ez az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódik. Mindebből az is következik, hogy a tavalyi évvel ellentétben csak az imént említett augusztusi hétvége lesz négynapos ünnep. Háromnaposat a pénteki március 15-e, az április elsejei húsvét, a májusi pünkösd és a pénteki november elseje jelent majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×