Csődtől tartanak a trafikosok - lapszemle

Infostart
2013. január 4. 07:13
Csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők - írja a Magyar Nemzet. A Pénzcentrum.hu szerint becsapósak lehetnek a karácsony utáni leárazások.

A Magyar Nemzet Online szerint akár súlyosabb is lehet a szegedi közgyűlés verekedésért elítélt jobbikos képviselője elleni ítélet. Annak súlyosításáért fellebbezett ugyanis a Szegedi Városi Ügyészség. Keresztúri Farkas Csaba tavalyelőtt a Szegedi Tudományegyetem jogászbálján viselkedett az elsőfokú ítélet szerint elfogadhatatlanul.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők, ezért a cigarettán elérhető haszon növelését sürgetik. A Magyar Dohány-kiskereskedők Egyesületének titkára szerint ugyanis a dohánytermékeknél alkalmazható jelenlegi, 3-5 százalékos árrés mellett nem lehet hosszú távon gazdaságosan trafikot működtetni.

Döcögősen halad a csillebérci per - olvasható a Magyar Hírlapban. A csillebérci úttörőtábor visszaszerzéséért az állam által kezdeményezett és 2011 őszén újrakezdett per azért húzódik ismét, mert a Fővárosi Törvényszék bírája tegnap eljárási hibák miatt visszamenőlegesen, a per 2006. július 1-jei félbeszakadásáról határozott. A tizenkét éve tartó per februárban folytatódik.

Január elsején megszűnt Móricz Zsigmond műveinek szerzői jogi védettsége, így mostantól az örökösök engedélye, és a nekik fizetendő szerzői jogdíj nélkül adhatók ki vagy dolgozhatók át az író művei - közli az Index. Egy dolgot természetesen továbbra is tilt a törvény: hogy bárki saját magát tüntesse fel a Légy jó mindhalálig, a Rokonok vagy az Úri muri szerzőjeként.

Az Index arról is ír, hogy téves lehetett a gépi ellenőrzés során kimutatott eredmény, miszerint 4252 gramm kokaint találtak az Amerikában élő, magyar származású B. Viktornak címzett Coccolino öblítőben. Peter Ronai, a férfi ügyvédje szerint ezért szüntették meg az eljárást az amerikai hatóságok.

A Napi Gazdaság szerint az új jegybankelnökkel kapcsolatos bizonytalanság lehet a legnagyobb kockázat a magyar eszközök számára 2013-ban. A lap várakozásai alapján az új év első felében tovább botladozhat a forint, a részvények közül pedig a két gyógyszercéget lehet érdemes figyelni.

A pénzcentrum.hu óvatosságra inti a vásárlókat, mert becsapósak lehetnek a karácsony utáni leárazások. A portál által megkérdezett fogyasztóvédők úgy vélték: azért érdemes figyelni, mert attól, hogy egy üzlet például 50 százalékos leárazást hirdet, ez még nem biztos, hogy minden termékre vonatkozik.

Ezer négyzetméteres üzletegységet nyitott a Praktiker Komáromban, mintegy 50 milliós beruházás keretében - közli a portfolio.hu. A 21. magyarországi áruház egyben a legkisebb is a Praktiker hazai történetében, ám az új üzletegységben euróval is lehet fizetni.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást