Csaba László: Nem igaz, hogy haszontalan a magyar felsőoktatás

Infostart
2013. január 4. 08:31
Nem igaz, hogy a magyar felsőoktatási intézmények haszontalan diplomákat adnak ki - szólt hozzá a tandíjvitához Csaba László egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kiemelkedően jó befektetés Magyarországon az oktatási befektetés - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László, aki kiemelte: a felsőoktatásban végzettek túlnyomó része elhelyezkedik, bár az igaz, hogy nem feltétlenül ott, amiben tanult, viszont legalább bent is marad a munkaerőpiacon.

A jövedelmi előnyük ezeknek a fiataloknak a hasonló korú és indulású képzettekkel szemben egész Európában a legnagyobb - tette hozzá az egyetemi tanár, aki szerint nem érdemes azt mondani erre a rendszerre, hogy haszontalan.

Mint fogalmazott, nem versenyez minden kiállított oklevél a Harvarddal és a Stanforddal, de akik végeznek, azok itthon és külföldön is megállják a helyüket.

A magyar felsőoktatás nem képez munkanélkülieket. Vannak bajok vele, de az, hogy haszontalan papírokat adnak ki, nem igaz - hangsúlyozta Csaba László.

A teljes beszélgetést meghallgathatjam ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást