Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A regisztráción bukhat az ingyenes nyelvoktatás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az InfoRádió több nyelviskolától úgy értesült, hogy nehezen lehet jelentkezni az uniós támogatással idén induló ingyenes idegen nyelvi képzésekre. Az internetes regisztráció sokaknak gondot okoz, miközben az informatikai rendszer sem volt felkészülve ilyen hatalmas érdeklődésre.

December 18. óta lehet jelentkezni az Európai Unió által támogatott idegen nyelvi képzésekre Magyarországon a Tudásod a jövőd honlapon. Van olyan nyelviskola, ahol már megkezdődött a képzés, az InfoRádió tud olyan budapesti tanintézményről, ahol az online jelentkezés megkezdésének első órájában megvolt a szükséges csoportlétszám, de a legtöbb helyen még a regisztráció is gondot okoz. Kovács Enikő, az International House ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta: sokaknak az internetes jelentkezés volt bonyolult, és a helyzetet súlyosbította, hogy a program weboldala olykor lefagyott.

Ezen jelentkezőknek tehát újra kellett regisztrálniuk. Meg kell ismételniük a regisztrációt azoknak is, akik nagy sietségükben nem a saját térségükbe jelentkeztek a képzésre. Fontos tudni, hogy a nyelviskolák weboldalán indított előregisztráció nem azonos a Tudásod a jövőd honlapon található regisztrációval. Utóbbi feltétlenül szükséges, előbbi viszont a nyelvi szintfelmérő miatt fontos. Dover Péter, a Dover Nyelviskola ügyvezetője azt mondta: a rendszer kiszűri, ha valaki két intézményben is részt venne az oktatáson.

A nyelviskolákban azt mondják, a budapesti képzések nagyon népszerűek, sok a fiatal, de az 50-60 évesek közül is sokan érdeklődnek. Az intézmények vezetői szerint nem érdemes elkeseredniük azoknak, akiknek most nem sikerült a jelentkezés, a tanfolyamok ugyanis havonta indulnak.