eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Erős nap a fővárosi toxikológián

A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán szokásos erős szilveszteri forgalom volt. Az idén is sok fiatal vitte túlzásba a bulizást - mondta Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője kedden.

Közlése szerint a fővárosi toxikológián dolgozóknak az elmúlt éjszaka összesen 69 esetük volt. Kábítószer használat miatt néhány embert kellett kezelni, a legtöbben túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek az osztályra. Emellett más mérgezéses esetek is történtek, vannak akik jelenleg is súlyos állapotban vannak.

A toxikológiára beszállítottak egy része már önállóan vagy szüleivel együtt elhagyta az osztályt - tette hozzá a toxikológus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×