Török: A keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik

Infostart
2012. december 18. 16:50
A felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Török Gábor szerint előbb-utóbb várható volt, hogy konfliktus lesz a felsőoktatás átalakítása miatt. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a parlamenti döntés ellenére továbbra is lesznek keretszámok. Önmagában a keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik, és ha csak ennyiről van szó, akkor ezzel a hallgatók nem lesznek kisegítve - emelte ki.

Török Gábor úgy véli, a Fidesz imázsának árt az, hogy a fiatalok irányából indul a tiltakozás, és egy olyan ügyről van szó, amiről korábban határozott álláspontja volt a pártnak. Az hogy egy kormány, ami korábban a tandíj ellen politizált, az legalább próbálja meg elmagyarázni, miért változtatott az álláspontján - fejtette ki.

Az elemző arról is beszélt, hogy a tüntető diákszervezetek távol tartják maguktól a politikai szereplőket. Török Gábor szerint az ellenzéki pártoknak is az az érdekük, hogy a demonstrációk pártsemlegesek legyenek, mert ez a tüntetések erejét csökkentené.

A diákok problémái nemcsak a hallgatókat és az egyetemistákat érintik, hanem egész családokat - hangsúlyozta. Török Gábor kiemelte: a felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja. Az elemző szerint a kormánynak előbb-utóbb meg kell egyeznie a diákok képviselőivel, a kérdés az, hogy ez mekkora veszteséget okoz számukra

A teljes interjút meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, este 7 órától.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást