Ilyen buszokat szállít Budapestnek a Mercedes

InfoRádió / MTI
2012. december 18. 18:20
Bemutatta a gyártó a Budapestre jövő májustól érkező Mercedes Benz Citaro autóbuszt; a modellből 150 áll forgalomba fél éven belül a főváros több vonalán

Uray Dóra, a Mercedes-Benz autóbusz értékesítési vezetője elmondta, hogy Budapestre a szóló buszok három, a csuklósok négyajtós kivitelben érkeznek. Az előbbi 66, utóbbi 102 ember szállítására alkalmas.

A budapesti igényeknek megfelelően a klíma mellett nyitható ablakok is lesznek, a sofőrfülke zárt lesz, a biztonságot belső és külső térfigyelő kamerák a segítik. Bár a beszerzés 150 buszra szól, a BKK számára szolgáltató VT Transman 159 járművet vásárol, 4 szóló és 5 csuklós tartalékba kerül. A szóló buszok ára darabonként 245 ezer euró, a csuklósoké 350 ezer euró, de a flottabeszerzésnél az értékesítő kedvezményes árat biztosított.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, a 150 busznak minden nap forgalomban kell lennie, ellenkező esetben kötbérezik a szolgáltatót. Hangsúlyozta májustól havonta ötven busz érkezik majd Budapestre.

A buszok megtekinthetők a BKK honlapján.