Mennyiért dolgozik egy politikai tanácsadó? - hetilapszemle

Infostart
2012. november 22. 16:48
Most már aligha építhető fel egy kevéssé ismert politikus vagy szakember a 2014-es választásokra - írja a Figyelő. A Heti Válasz a budapesti temetkezési díjak drágulásáról cikkezik.

A Figyelő arról közöl összeállítást, hogy hogyan építenek fel egy politikust. A Fidesznek és az MSZP-nek is dolgoznak amerikai kampánytanácsadók, de alapvetően a hazai szakembereknek kell majd kitermelniük a felhozatalt 2014-re.

A politikai marketingszakértők szerint arra már nincs idő, hogy valakit a semmiből készítsenek fel a következő választásokra. Egy politikai tanácsadó tarifája havi 200 ezer forint + áfánál kezdődik, de ennek akár a tízszerese is lehet.

A Heti Válasz írásából kiderül, hogy Budapesten évente 21 ezren halnak meg, de csak 12-13 ezren kerülnek a temetőkbe. Egy kettős sírhely a főváros olcsóbb árfekvésű temetőiben 230 ezer forint, de ha nem a temető legtávolabbi pontján szeretnénk a sírt, akkor ehhez még 42 ezer forintot hozzá kell számolni. A gödröt 41 ezer forintért ássák ki hétköznap, 95 ezerért hétvégén.

Ha a rokonság előbb szeretne érkezni, mint a részvétnyilvánítók (ahogy illik), ezért ismét 21 ezer forintra lehúzzák őket a legalább 40 ezer forintos ravatalozási költségen felül. Egy igényes gyászkoporsó termelői ára 150 ezer forint, de a temetkezési vállalat százezer forintos felárral, 253 ezerért adja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást