Török Gábor: Sok problémája van az MSZP-nek

Infostart
2012. szeptember 11. 16:09
Nincs világos kép arról, hogy kik lehetnek azok az arcok, akik képviselhetik az MSZP-t a választásokon, és az sem körvonalazódik, hogy mit képvisel a párt - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Keveset lehet abból látni, hogy milyen állapotban is van az MSZP, és az ellenzéki pártnak számos problémája van - mondta Török Gábor az Aréna című műsorban.

A politikai elemző szerint az MSZP elérte azt a sikert, hogy az első számú kihívó pozíciójából kiüthetetlen, bár ez a többi párttól is függött. Sok kérdést megoldottak a szocialisták az utóbbi időben, köztük a Gyurcsány-ügyet is, de legalább két jelentős terület nem tiszta. Nem tudni, hogy szervezetileg fel tudja-e venni az MSZP a Fidesszel a versenyt, míg személyzeti politikában és a tartalmi téren nincs világos képünk - fejtette ki.

Mesterházy Attila komoly sikereket ért el a taktikában, de ott a kérdőjel, hogy alkalmas lenne-e kihívónak, és mellette sem látszanak azok a személyek, akikkel sikeres lehetne a párt - vélekedett Török Gábor. Hozzátette: nem tudni azt sem, milyen lehet a párt viszonya Bajnai Gordonnal.

Az elemző szerint vannak érdekes részek a párt programjában, de ebből csak az látszik, hogy a kormány politikájának tagadására épít. Nem látni, hogy egy szocialista kormány miben lenne más, mint a mostani, illetve az, amit a választók alaposan megbüntettek 2010-ben - hangsúlyozta.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást