Javaslatokat küld a kormánynak a Rektori Konferencia - lapszemle

Infostart
2012. szeptember 11. 07:16
A Magyar Nemzet úgy tudja, javaslatcsomagot juttat el a kormánynak a napokban a Magyar Rektori Konferencia, míg a Népszabadság arról ír, mennyit kell Gyurcsány Ferencnek és párttársainak fizetni a Kossuth tér használatáért.

A Népszabadság információi szerint 132 ezer forintot kellett fizetnie Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek, a Demokratikus Koalíció elnökének és párttársainak a Kossuth tér általuk használt területéért az éhségsztrájkkal összefüggésben. A párt ugyanis 64 négyzetméteres területre kért és kapott területfoglalási engedélyt, amelyre a használati díj 104 ezer forint plusz áfa.

Ötpontos, konkrét törvénymódosításokat is tartalmazó javaslatcsomagot juttat el a kormánynak a napokban a Magyar Rektori Konferencia - írja a Magyar Nemzet. A diákhitel kiterjesztéséről és az ösztöndíjrendszer könnyítéséről készített összeállítás lényege, hogy piaci szereplők is vállalhassák át a Diákhitel2 visszafizetését, s azt ne csak az új belépők, hanem a felsőbb évesek is felvehessék.

Akár 20 millió köbméterrel is nőhetett alig egy év alatt Szantorini, mivel egy magmabuborék nő a görög sziget alatt - közli az Index a Nature Geoscience-re hivatkozva. Bár a sziget ezáltal a műholdfelvételek szerint is 8-14 centimétert emelkedett, mindez nem jelenti azt, hogy feltétlenül a tűzhányó kitörésére kell számítani, az utóbbi hónapokban ugyanis a szeizmikus aktivitás alábbhagyott.

Több milliárd forintos autóipari beruházásra készül a Freudenberg-csoport Nyíregyházán - értesült a Napi Gazdaság. Az üzem várhatóan a magyarországi és a környékbeli országok autógyárainak szállít majd autóipari szöveteket; a német cég központjában azonban nem reagáltak a gazdasági napilap megkeresésére, és a nyíregyházi polgármesteri hivatalban sem hoztak nyilvánosságra részleteket.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy a világ legnagyobb jegybankjainak megegyezése szerint vizsgálat indul a londoni bankközi kamatláb esetleges manipulációja miatt, a beavatkozás gyanúja ugyanis megrengette a piac bizalmát.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy bár a bankkártya-biztonság látványos fejlődésnek indult az elmúlt években, ma már sokszor a felhasználók számítógépeiről lopnak adatokat a bűnözők. A portál szerint vannak olyan vírusok és trójai kártevők is, amelyek elfogják az SMS-üzenetekben érkező banki tranzakciós azonosítókat, és ezeket felhasználva hamis egyenleget mutatnak a bankszámla-tulajdonosok felé.