Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Folytatódik a Magyary-program

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pénteken délelőtt mutatják be a tavaly megkezdett közigazgatás-fejlesztési terv, a Magyary-program folytatását.

A Magyary Zoltán volt kormánybiztos és egyetemi tanár nevét viselő közigazgatás-fejlesztési program első kiadását tavaly júniusban mutatta be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Célja a többi között a közigazgatás korszerűsítése, az államigazgatási rendszer átláthatóbbá tétele, szolgáltatásainak ügyfélközpontúbbá formálása, valamint az eljárások egyszerűsítése volt.

Meg is indult a közigazgatási szervek csökkentése, így a tárca közleménye szerint az akkori 640-ből mára kevesebb mint 320 működik, sőt, több ezer kiüresedett és elavult jogszabályt iktattak ki a jogrendszerből az egyszerűsítés jegyében.

A második, az idei évszámra utalva 12.0-ás verziószámú Magyary-program az új célkitűzések előtt górcső alá veszi az elmúlt év eredményeit és a meg nem valósított célokat is. Információink szerint felrója a program végrehajtóinak, hogy nem kellőképpen javították az eljárások gyorsaságát és hatékonyságát.

A programot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter mutatja be, majd a budapesti rendezvényen Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos ismerteti a részleteket.