Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vita lehet a választói feliratkozásról - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet Terézváros volt MSZP-s polgármestere, Verók István ügyéről ír, míg a Népszabadságban az előzetes választói feliratkozásról olvashatnak.

A Népszabadság szerint főképp az előzetes választói feliratkozás bevezetéséről lehet vita jövő héten a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Sárváron. A Fidesz-frakció jó része és a KDNP-frakció nem ellenzi az előzetes feliratkozás intézményét, de a közigazgatási minisztérium egyes szakértői szerint lehetnek alkotmányos aggályok az előzetes regisztrációval szemben, bár a szaktárca illetékese ugyanezt tagadta.

Lezárult az iratismertetés a hűtlen kezeléssel gyanúsított Verók István, Terézváros volt MSZP-s polgármestere és húsz társa további ingatlanügyében a BRFK-n, és napokon belül megküldik a Fővárosi Főügyészségnek a vádemelési javaslatot - tudta meg a Magyar Nemzet. A volt szocialista polgármestert, valamint Terézváros több korábbi képviselőjét, köztük Fürst György MSZP-s és Rabin László SZDSZ-es alpolgármestert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Az Index azt írja, közüzemi szolgáltatók munkásainak adják ki magukat, és kötelező munkák elvégzésre hivatkozva próbálnak pénzt beszedni a lakosságtól csalók Érden - közölte két szolgáltató cég. Az álmunkások kisebb-nagyobb csatornatisztítási feladatokkal és egyéb látszattevékenységekkel próbálnak gyorsan készpénzhez jutni.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy egy Magyarországon eddig kevéssé alkalmazott módszert, az értékelemzést vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; az eljárás lényege, hogy olyan beruházási koncepciókat támogasson az állam, amellyel kapcsolatban a kivitelezők akkor is pozitívan döntenének, ha azt saját forrásaikból végeznék el.

A Portfolio.hu azt írja, az idei év első hét hónapjában látványosan - 20 százalékkal - bővült az újautók piaca az előző év hasonló időszakához képest. Az alacsony bázishoz viszonyított relatív jó adatok mögött azonban olyan tényezők és folyamatok, illetve okok is megbújnak, melyek többek között a forint erősödésével megváltoztathatják az eddig kialakult képet.

A Pénzcentrum.hu szerint összhangban az Európai Parlament nemrég meghirdetett összehangolt épületenergetikai stratégiájával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát készít 2013 nyarára. Az uniós irányelvekkel összehangolt szakpolitikai dokumentum a meglévő épületek energiahatékony felújítására és új energiatakarékos épületek építésére vonatkozóan rögzít majd a hosszú távú koncepciókat. A stratégia fontos iránymutatója lesz az épületenergetikai felújítási programok tervezésének is.

Hanganyag: Litauszky Balázs