Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rogán: A belvárosi önkormányzat minden segítséget megad az alsó rakpart lefedéséhez

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A belvárosi önkormányzat teljes meggyőződéssel támogatni tudja a pesti alsó rakpart lefedését és minden lehetséges segítséget megad a megvalósításhoz - közölte tájékoztatta Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

A kerületvezető a forgalomátszervezési tervvel kapcsolatban úgy vélte: ezzel a budapestiek végre visszakaphatják a Duna-partot. Álláspontja szerint a fejlesztés szerves folytatása lehet a belváros megújítását szolgáló "Hídfőterek és új pesti korzó kiépítése" című projektnek, amelyben megújult a Március 15. tér és meghosszabbították a pesti korzót.

Rogán Antal azon reményének adott hangot, hogy a következő uniós támogatási ciklus elején már kész tervek birtokában tárgyalhatnak az Európai Unióval a fejlesztésről.

Tarlós István csütörtök reggel a tv2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy a rakparti forgalom átszervezése kapcsán korábban közölt teljes lezárás, sávszűkítés, illetve egyirányúsítás mellett új lehetőségként merült fel a Városházán, hogy az alsó rakpartot a felső síkjában lefedik, és a felső területet kapnák meg a gyalogosok és kerékpárosok. A főpolgármester azt mondta, neki ez a megoldási javaslat tetszik most a leginkább, ugyanakkor nincs még döntés.