"Egyhamar nem nő ki Portik Tamás, vagy Vizoviczki László utódja" - hetilapszemle

Infostart
2012. augusztus 30. 11:05
A Heti Válasznak adott interjújában Pintér Sándor belügyminiszter beszél az alvilág felszámolásáról és a gárdaügyről is, a Figyeli pedig azt járja körbe, hogy az egészségügyben történt béremelés mire lesz elég a dolgozók számára.

Pintér Sándor belügyminiszterrel készített interjút a Heti Válasz. A tárcavezető Portik Tamás és Vizoviczki László elfogásáról azt mondta: azokat juttatták rács mögé, akik az elmúlt húsz évben a legtöbb erkölcsi és anyagi kárt okozták Magyarországnak.

A tárcavezető meggyőződése, hogy az alvilági kulcsfigurák helyére egyhamar nem jönnek mások. A politikus beszélt még arról, hogy a Jobbik körül mozgolódó gárdák ügyét rendőszakmailag és jogilag is kezelik.

A BRFK szervezett bűnözés elleni osztályát és a Nemzeti Nyomozó Irodát is érintő átszervezésekről szólva Pintér Sándor hangsúlyozta, a rendőrség ütemezett átalakítása zajlik. "Nem állítom, hogy mindenki bűnös. De vajon milyen szakmai teljesítménye van annak a csoportnak, amely mellett egy Vizoviczki ki tudott nőni? Mindez nem három-négy vezető felelőssége" - fogalmazott a tárcavezető.

A Figyelő szerint az egészségügyben történt, orvosi, szakdolgozói béremelés nem oldja meg az orvoshiányt, különösen akkor nem, ha kezdetét veszik a kényszernyugdíjazások. A cikk egyébként emlékeztet arra, hogy a juttatásból többen kimaradtak az ágazatban, ők az ígéretek szerint jövőre számíthatnak nagyobb fizetésre.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást