Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 30. 12:16
Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét csütörtökön Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az InfoRádióban azt mondta: ezzel a beruházással a magyar légiirányítás az európai élvonalba került. Völner Pál arról is beszélt: a 13 milliárd forintból megvalósuló komplex fejlesztési program hosszú távon biztosítja, hogy a HungaroControl Európa egyik legpontosabb, leghatékonyabb és legmegbízhatóbb szolgáltatója maradjon.

Szepessy Kornél, a cég vezérigazgatója azt mondta: reményeik szerint a HungaroControl évtizedek múlva az egyik vezető szereplője lehet a térség légi irányításának.

Az új épület felépítésén túl korszerűsítik kommunikációs eszközeiket és folytatják világszínvonalú irányító és tájékoztató szoftverük, a MATIAS fejlesztését. A szükséges rendszerek áttelepítése folyamatos, a tervek szerint ősszel megkezdődik a tesztüzem. A munkálatokkal párhuzamosan folyik a repülésbiztonsági tanulmányok elkészítése és a légügyi hatósági engedélyeztetés előkészítése. 2013 februárjától a HungaroControl szakemberei az új légi navigációs központból irányítják majd a repülőgépeket - fejtette ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szepessy Kornél vezérigazgató
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Völner Pál államtitkár
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást