Szabó Máté: Idő kell a jó törvények megalkotásához

Infostart
2012. augusztus 29. 08:41
Idő kell a jó törvények megalkotásához és a jó felülvizsgálathoz is - hangsúlyozta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szükség esetén a jelenleginél több beadványt is tudna kezelni az ombudsmani hivatal - mondta Szabó Máté, aki azt is megemlítette, hogy nem kér több pénzt hivatalának működtetéséhez.

Az ombudsman konkrét területeken is számít új beadványokra. Szabó Máté jelezte, hogy jelenleg nincs szükség több pénzre vagy bővebb hatáskörökre hivatala működtetéséhez.

Az alapvető jogok biztosa szerint a válságra hivatkozva világszerte terjedőben van a helyzetekkel katasztrófa-védelmi egységként szembeszálló politizálás, de nem biztos, hogy minden érdemes ezt a sebességet diktálni.

Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy indokolt, hogy az oktatás alkalmazkodjon a foglalkoztatáshoz, de több időt kell hagyni a családoknak arra, hogy eldöntsék hol tanuljon tovább a gyermekük, mert ez egy hosszú távú befektetés. Hozzátette: a kétharmados kormánypárti többség miatt a konszenzuskényszer nem olyan erős, ennek hatására pedig fölgyorsultak a változások, ami - mint fogalmazott - egyfelől jó, mert sok tekintetben húsz évet elvesztegetett az ország, de bizonyos területeken rossz, hiszen nem lehet mindenütt ennyire gyorsan változtatni.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
120829 BEL1 1000 Aréna - Szabó Máté öf FD
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
120829 BEL1 1005 Aréna - Szabó Máté a tûzoltómunkáról FD
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
120829 BEL1 1005 Aréna - Szabó Máté nem kér több pénzt FD
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
120829 BEL1 1005 Aréna - Szabó Máté a várakozásokról FD
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást