Ma érkeznek haza a kiszabadított túszok

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 27. 06:53
Lapinformáció szerint ma délelőtt hazaérkezik az a három magyar férfi, akit három arabbal együtt raboltak el két hete Szíriában. A túszokat szombat hajnalban szabadították ki fogságukból.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a három arab közül két szír férfi Magyarországon él hivatalosan, a lap információi szerint ők napokon belül szintén az országba érkeznek.

Orbán Viktor kormányfő sajtófőnöke tegnap azt közölte: már a Terrorelhárítási Központ vigyáz a Szíriában augusztus 13-án elrabolt három magyar állampolgárra és megkezdődtek a kiszabadított foglyok hazautaztatásának előkészületei. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója szombaton jelentette be a három magyar állampolgár kiszabadítását és azt, hogy mindhárman jó állapotban vannak.

Augusztus 13-án Damaszkusz külvárosában rabolták el a fegyveresek a 3 magyar és 3 szír állampolgárt. Mindhárom 40 év körüli magyar férfi korábban rendőr volt. A Szíriában kialakult rossz biztonsági helyzet, valamint miatt a Külügyminisztérium többször kérte a magyarokat, hogy ne utazzanak az országba, illetve az esetlegesen még ott tartózkodók haladéktalanul hagyják el Szíriát.